O čem se dlouho mlžilo a moc nevědělo a nic nebylo jisté, to je už za rohem.

Pokud všechno půjde dobře a bude nám server nakloněn, v úterý 29. října by měl najet nový design, respektive redesign. Není potřeba se ho bát, zase o tolik jiné to nebude a já vám tu teď naservíruju menší ochutnávku (kdyby se vám nějaký obrázek neukazoval jak má, ozvěte se mi, nějak mě to zlobí).

 

Tohle uvidí každý, kdo na Signály přijde z venku. Sama za sebe musím říct, že oproti tomu, co vidí neregistrovaný uživatel teď, je to příjemná změna. Minimálně v tom, že vidí obsah a ne hned přihlašovací okýnko, takže i pokud o registraci nestojí, může si hned vybrat, jestli chce kouknout na blogy či s.magazín.

Takhle to bude vypadat po vyťukání signaly.cz do adresního řádku.

Jsme zvyklí na to, že jako první vidíme nástěnku. To samozřejmě zůstane a bude se to lišit v podstatě jen uspořádáním. Mě osobně přijde praktické, že se tu budou zobrazovat i přijaté vzkazy (protože posledního asi čtvrt roku se mi rozsvítí notifikace ve čtvrtině případů, čímž se omlouvám všem, kteří se mi nedopsali). Online přátelé hned po ruce, ke kterým nemusíte scrollovat až někam dolů, jsou taky celkem fajn věc, hlavně pokud často Signály využíváte ke komunikaci. Zůstane zachováno i sledování aktivity vašich přátel (aneb nejlepší způsob, jak objevit dobré články).

Nová nástěnka se od té staré zase tak moc lišit nebude. 

Mezi prvním a druhým screenshotem, který jsem vám tu přidala, se bude dát přepínat nahoře, vedle toho velkého zeleného nápisu "Hlavní strana". Neděste se, prozatím se vám nejspíš po přihlášení objeví výběr, ale později přijde funkce, kterou si budete sami moct vybrat, co se vám objeví jako první, tzn. buď "Výběr ze signálů", kde budou články z s.magazínu, výběr z blogů atp., nebo "Nástěnka", což je prostě stejná nástěnka, jakou tam máme teď. 

Změní se i způsob, jakým se zobrazují akce, přijde mi to trochu přehlednější, už jen proto, že nemusíte motat myší, abyste si prohlídli zároveň mapu a zároveň seznam. Taky uvidíte pravidelná spolča. Mé obrázkůmilovné maličkosti se dost líbí i ty ikonky u druhů akcí.

Nové zobrazení akcí bude trochu přehlednější. 

Co se vlastně nijak moc nezmění, je zobrazování společenství. Přibude ovšem zobrazení nejnovějších článků z blogu společenství, takže si ušetříme jeden klik (což třeba v případě mé kancelářské myši může být ten rozhodující).

Společenství bude vlastně pořád stejné. Ono je to stejně nejpřehlednější zobrazení.

Materiály budou mít trochu změněné uspořádání, ale jinak se s nimi bude pořád pracovat stejně. Pokud je tedy využíváte, nemusíte se bát, že se ztratíte.

U materiálů se jen přesune filtr nahoru. Pod ním se zobrazí vybrané materiály. 

Pokud si obrázky pořádně prohlídnete, zjistíte, že se opravdu není čeho bát. Soudě podle náhledů se zvýšila přehlednost - tím že přibyla "lišta" navíc a můžeme tak pohodlněji klikat tam, kam chceme (řekněme "menu a podmenu"). Taky si nejspíš všimnete nabídky "signály.tv", kde budou všechna videa, ale v úterý ji ještě na horní liště nenajdete a rozjede se až později, to je možné i u jiných funkcí. 

Co se týče s.magazínu, bude přesunutý na jeden komplexní blog, což bude pro vás přehlednější a pro nás redaktory pohodlnější. Témata budou řazená klasicky do rubrik, jako na ostatních blozích, pokud bude nějaké společné "podtéma", budou využity štítky. Máme pro vás připraveno pár (doufám) zajímavých témat a novinek. 

 

Co říct na závěr? Podtrženo shrnuto, redesign není nic, co by bylo třeba dramatizovat. Změní se barva a logo, uspořádání některých stránek a horní lišta bude přehlednější (mám pocit, že tohle slovo jsem použila nějak mockrát, ale v podstatě to vystihuje situaci). Ze začátku možná nebude všechno klapat, jak by mělo, takže pokud narazíte na problém, moc vás prosím, abyste to napsali buď na https://www.signaly.cz/podpora, nebo pod tenhle článek. Neděste se, jestli odpověď nepřijde hned, páni programátoři toho budou mít až až a pokusí se to všechno vyřešit co nejdřív. Vím, že někteří se k redesignu stavíte s obavami nebo ještě trochu jinak, ale za tu dobu, co jsem na signálech, to není první a zatím je rozhodně nejlepší, takže k tomu prosím zkusme všichni přistoupit bez předsudků a s čistou hlavou.

Za RT

vaše Katusi

 

P. S. Je-li tu někdo z vás, kdo by chtěl přispět svou troškou do s.magazínu? Není nás v redakci ani pět a půl a každou pomoc uvítám, především z řad kovaných signálníků, kteří jsou tu doma a ví jak to chodí. 

P. P. S. Redesign nás stál trochu víc, než jsme čekali a byli bychom vám moc vděční za jakoukoliv podporu, nejlépe přímo na https://www.darujme.cz/projekt/1202166. Díky moc!

P. P. P. S. A programátorům díky!