Redakční tým Signálů má novou šéfredaktorku! Je jí Katusi - Kateřina Marie Magdalena Sedláčková. 


Milá Katusi, jak by ses představila? 

Jsem rodilá a hrdá Brňačka, je mi (ještě pořád) 26 a studuju doktorát na Lesnické a dřevařské fakultě Mendelovy univerzity. Kromě blogu na Signálech vedu další o filmech a se svýma básnickýma výpotkama. Jedenáct let jezdím jako vedoucí na tábory. 

Svůj blog tady na webu vedeš už od roku 2011. Co myslíš, který článek na něm tě vystihuje úplně nejvíc? Nebo který text je tam pro tebe osobně nejdůležitější? 

Těžko říct. Za ty roky jsem napsala desítky článků a vystihují mě vlastně všechny. Ve všech je ze mě kus, i když v některých jen mikroskopický (a v dalších je toho až moc. Skoro hrůza, co klávesnice snese, zatímco pusa ne). Ale za všechny rozhodně Jméno Káti

Zdroj obrázku: archiv Katusi 

Na Signálech jsi registrovaná od r. 2010. Jaká konkrétní událost nebo jací konkrétní lidé byli za tu dobu pro tebe nejdůležitější? 

Důležitá skupina jsou kritici, kteří mě občas dost drsně naváděli k “lepšímu” psaní. Vlastně pořád navádějí. Ono by to bez toho moc nešlo, člověk by se pak plácal ve stejném rybníčku frází a to nechci, kdo by to pak četl. A pak jsou tu samozřejmě všichni ti, kteří mě v komentářích či zprávách podrželi, když bylo potřeba, a to nejen, co se týče osobních problémů. 

Co bys chtěla se Signály udělat jinak a lépe z pozice, kterou teď máš? Nebo co bys naopak chtěla posílit a zachovat? 

Rozhodně bych chtěla (zachovat) transparentní prostředí bez cenzury. Právě ta různorodost lidí, kteří se na signálech setkávají a diskutují tu, je tady tak výjimečná a může být i dost přínosná, ale aby to tak mohlo být, lidi musí mít možnost říct svůj názor. A co se s.magazínu týče, změny budou, ale o těch zatím mluvit nechci, protože kdo ví, jestli se podaří, a naslibovat něco, co nevyjde, to bych nerada. Nějaké radikální změny ale nechystám, takže jednorožce na homepage se nikdo bát nemusí. 

Můžou tě uživatelé někde v Brně osobně potkat? Chodíš třeba na studentské mše nebo na nějaké konkrétní festivaly a akce? 

Akcí se moc neúčastním, dřív vlastně jenom DCM nebo UNITED (který mi letos bohužel nevyjde), a studentské mše u jezuitů jsou v pro mě dost nešťastném termínu, takže by se dalo říct, že jsem zápecník. Ale samozřejmě není problém mi napsat a zajít na pivo/kafe. Když se zrovna nerýpu v hlíně, ráda se se signálníky sejdu (ale upozorňuju, že upovídaná jsem jenom na blogu, ve skutečnosti moc řečí nenadělám). 

Díky moc!

 

Rozhovor vedla Jordanna