Milí Signálníci,

ráda si pročítám vaše blogy a vcelku mě těší, že poslední dobou se nám tu na Signálech objevuje nemálo zajímavých článků. Díky za vaše postřehy, příběhy, doporučení, úvahy. 

foto: www.pixabay.com, CC0

Už jste si proklikali záložku Statistiky ve správě vašeho blogu? Můžete přehledně zjistit, kolik lidí má váš blog ve sledovaných, který váš článek zaznamenal nejvíc zobrazení, komentařů anebo lajků, s jakou frekvencí jste přispívali a pokud se jedná o blog s více autory - který z nich byl jak aktivní. 

V brzké době se můžete těšit na nový WYSIWYG editor. Na Signálech se s ním setkáváte při tvorbě blogových článků. Pomocí editoru pak jednoduše formátujete text, vytváříte tabulky, vkládáte obrázky a videa apod. Nový editor bude důležitý i pro používání nových grafických šablon, které pro blogy připravujeme.

Znovu bych vám ráda připomněla, že dobrou službu vašemu blogu může udělat vhodně zvolený obrázek či fotka. Obzvlášť pokud chcete, aby se váš článek dostal do výběru z blogů na homepage a oslovil tak víc čtenářů, nezapomínejte na obrázky. Pokud blog neobsahuje fotku, na titulní stránce Signálů se pak zobrazí vaše profilovka (případně obrázek společenství), ovšem pokud nemáte vloženou ani profilovku, zůstanou nám na homepage viset šedí nepříliš vizuálně lákaví smajlíci. Tomu se v redakci chceme vyhnout, takže "smajlíkové" články se budeme snažit spíš nevybírat. Jedná-li se ale o kvalitní text, pak je to i pro nás škoda. Pokud tedy nemáte na Signálech profilovku a píšete blog, obrázek v textu může hodně pomoci. 

Dobré podzimní čtení signálnických blogů vám přeje

@Kollenka