Naši první adventní poradu jsme jako vždy začali s modlitbou a adventním věncem v našem středu. A hurá do práce!

Účastníci zasedání:

Aneta Macanová (dále Leukkippe), Petra Vašíčková (dále petka84), Marie Vrzalová (dále MaruskaV), Zdeňka Ptáčková (Zdendanda), Kristýna Kučerová (dále kucerovk), p. Jan Krbec (dále frantisek07), Markéta Jeníčková (dále jen majkiii)

Omluveni: Soňa Borovská (dále sonulka-b), Michaela Gálová (dále Mižu89)

Datum: 1. 12. 2011

Čas: 16:00

Místo: s.room, Kozí 8


Co se stalo

Leukkippe, jako naše hlavní koordinátorka s námi řešila, co bylo potřeba. Zabývala se grantem renovabis, Erasmem jako potencionálním programem, který by mohl obohatit naše redakční řady a také se věnovala setkání ve Žáře a jiným redakčním záležitostem. Kucerovk objednávala nová trička, na které se už můžete těšit, mediální partnerství s VOXem, kterého se také účastnila, prezentovala nás na Konferenci o mládeži a zabývala se jako vždy také občanským sdružením, dary a reklamamy. Peťka84, pro kterou tato porada byla poslední, tak zařizovala vánoční večírek, dělala poslední monitoring Bíblického impulzu, předala pár svých funkcí ekonomce Marušce, napsala zprávu z plesu a jako vždy také pro vás píše tento zápis:o) a zařizuje jiné organizanizační věci. Šéfredaktorka, majkiii, pacovala na Slovu na den a taky tématech na měsíc.  Hledá vedoucí Událostí na období leden-únor2012 a lidé na témata měsíců v příštím roce, takže pokud by to pro vás bylo zajímavé, tak se jí můžete ozvat na mail [email protected]. ..no, a starala se o všechno kolem redakce. S tím vším jí pomáhali naše šikovné stážistky Soňka a Míša, které se s námi rozloučí 16.12. Zdendanda jako šéfka vývoje se zabývala řešením různých problémů a podporou. Zasloužila se o zavedení kontroly emailu při registraci a redmine - což by již od nového roku měl být nový informační systém pro RT. Nakonec naše ekonomka, MaruškaV, dala do kupy všechny účty z plesu, peněžní deník a žádost na ČEPS.     

Program

Další poradu jsme naplánovali za 14dní na 15.12. 2011 16,00.

V Infosekci jsme jen letmo a rychle byli informováni o grantu Renovabis, který se stále ještě překládá.

Program začal s Biblickým impulzem, který teď končí. Zaevidovaných bylo 26 akcí po celé České republice a teď se začne pracovat na jeho zhodnocení. Závěrečnou otázkou bylo, "Co příští rok?". Zdá se, že Biblický impulz měl dost plodů, ale realizační tým již nevnímá, že by tuto akci měly signaly.cz táhnout. Jsou ale otevřeny tuto aktivitu podpořit, pokud se najde někdo, kdo by si ji vzal nastarosti. Z pracovníků signaly.cz totiž již nikdo nebude mít časovou kapacitu na takový projekt. Pokud byste si chtěli Biblický impulz vzít nastarosti, tak můžete napsat na [email protected]. Dále byly na řadě Témata měsíce. Majkiii nám je všechny představila (na rok 2011) a tým se k nim vyjádřil a odsouhlasil je. Blíží se také Fórum mládeže, kam signály.cz mají možnost vyslat nějaké své zástupce, čehož se také pokusí využít. Pro úklid s.roomu byla vytvořena na Sisi stránka, kde je rozpis služeb, aby u nás v kanclu bylo příjemně čisto. Také plánujeme závěrečný vánoční večírek 16.12., který je hlavně poděkováním pro dobrovolníky za jejich pomoc a také rozloučením s našimi milými slovenskými stážistky a odcházející Peťkou84. Chystá se také Tsunami akce, která bude příležitostí poznat signaly.cz blíže a osobně a případně se připojit k tomuto dílu (pokud se tak ještě neděje:o). Přemýšlíme též nad vánočními přáními a organizací informací, které by již od nového roku měli být ještě přehlednější měli by nahradit tzv. Sisi. Tato změna se však týká jen realizačního týmu. Bylo ujasněno předání Peťčiných funkcí a nakonec se řešila akce roku 2012 - celostátní setkání ve Žďáru. Na závěr porady byla velká akce...ale to je tajné, takže se nechte překvapit:o)   

Tak kéž váše čekání na vánoční Překvapení jsou časem požehnaným a naplněným pokojem, radostí a krásnou atmosférou (nejen) Vánoc. A za sebe (Peťku Vašíčkovou) se s vámi také loučím a přeji vše dobré do všech vašich dnů:o) ...a pozor ať vás neodnese čert;o)