Nastal advent, který je příležitostí, abychom se zastavili, ztišili a přehodnotili svůj vztah s Bohem. Současná koronavirová pandemie nám vzala možnost zúčastnit se duchovních obnov či exercicií a musíme se tomu přizpůsobit, ačkoliv to není příliš komfortní. Ovšem lockdown a vládní opatření, která padla, se nemohou stát výmluvou pro to, abychom nechali zahálet náš duchovní život, nýbrž celá současná situace je výzvou k tomu, abychom nepolevovali. Proto jsme se rozhodli pro Vás připravit duchovní obnovu online.


Projekt duchovní obnovy online nese název 4 ADVENTNÍ MEETINGY a má za cíl spojit mladé lidi (a nejen je) k zamyšlení nad tím, jak moc nás Bůh miluje, ale také nad tím, jak hřích narušuje náš vztah s Ním, kdo je Ježíš Kristus jako Spasitel nebo jak se nechat Ježíšem vést ve svém životě.

Každou adventní neděli vytvoříme živé společenství, v němž budou mít zúčastnění možnost se aktivně zapojit do programu skrze aplikaci Zoom. Program bude tvořen modlitbou, duchovním slovem, zamyšlením, chválami, diskuzí, svědectvím či přímluvami

Zapojit se může kdokoliv. Celá rodina, mládežnické společenství či  jednotlivci. U nás neexistují hranice. Všichni jsme Boží děti. Myslíme, že je důležité trávit čas s Bohem a s důvěrou mu předložit všechny naše radosti, sny, touhy a přání, ale také naše vnitřní zápasy, pády a trápení. A čím více jsme  ve spojení s Kristem, tím více Kristus proměňuje naše životy. Tím více žijeme. "Nežiju už já - Kristus žije ve mně!" (Gal 2,20)

Adventní duchovní obnovu a k zamyšlení povedou jáhen Jiří Dyčka, kněz Marek Orko Vácha, kaplan pro mládež v Karlovarském kraji Marek Bonaventura Hric nebo Jan Poláčik z brněnského společenství Brno Worship. Programem vás provedou Kateřina Odvodyová a Albín Augustín Balát. Důležitou součástí tohoto programu budou také chvály, které povedou mladí lidé z různých společenství.

Jak se zúčastnit?

Účast na této akci je zdarma a je potřeba se zaregistrovat prostřednictvím formuláře, který naleznete zde. Před každým meetingem vám na email budou zaslány informace k průběhu s odkazem na připojení k Zoom konferenci. Předem avizujeme, že je vhodné mít nainstalovanou aplikaci Zoom na svém PC, mobilu či tabletu. Víme, že jsou zde i někteří Signálníci užívající Linux, ti mohou aplikaci též stáhnout, ale doporučíme také rozšíření pro prohlížeč Mozilla Firefox.

Informace o tomto projektu naleznete na našem webu nebo facebooku, popř. Vám je zodpoví Petr Steinbauer (PetrST) nebo Albín Augustín Balát (Klukvkristu007).

Naším úkolem je hledat Boží království a On nám přidá všechno ostatní, co potřebujeme. Pojďme do toho společně!

 

Za realizační tým PetrST a Klukvkristu007