Milí uživatelé a příznivci Signálů! 

jak už mnozí zaznamenali, web signály.cz se připravuje na změnu. Přípravy nám trvaly půl roku a už brzy přijde čas realizace! Ještě před tím vám však chceme nabídnout jednak malou grafickou upoutávku a také tipy na nové funkce. 

V nové verzi webu chceme být přívětivější k neregistrovaným návštěvníkům, kteří na Signály chodí, ale nemají zde profil nebo se jednoduše nelogují. Proto obsah na hlavní straně v případě nepřihlášeného uživatele roztáhneme na celou šířku, abychom získali více prostoru.

S Magazín.: Ilustrační grafika

Úvodní stránka pro (ne)registrované

Úvodní strana u přihlášeného uživatele bude nově rozdělena na dvě stránky – komunitní a „magazín“. Komunitní stránka bude obsahovat klasicky nástěnku a s tím související služby a „magazín“ pak podobný obsah jako hlavní strana u nepřihlášeného uživatele (s.magazín, výběr z logů, tipy na videa, akce atd.). Cílem je lépe zobrazovat „magazínovou část“ webu i přihlášeným uživatelům. Nyní pro ni máme díky nástěnce jen polovinu stránky.

Záložka za záložkou a SignályTV

Výraznější změnu připravujeme v záložce blogy, kde bude mít nově pevné místo redakční s.magazín. Přímluvy, diskuze a materiály se moc měnit nebudou. V záložce společenství budeme zobrazovat přehledný obrázkový seznam řazený dle poslední aktivity. Se záložkou fotky se rozloučíme úplně. Nejvýraznější změnou bude asi proměna sekce videa; zde budeme nově pod pojmenováním SignályTV zobrazovat přehled videí nahraných uživateli rozdělených do několika kategorií a vlastní pořady nebo video pořady jiných křesťanských organizací.

SignályTV: Ilustrační grafika

Zelená je dobrá!

V menu už dále nenajdeme naše ikonky a signální zelená barvička dostane svěžejší odstín. Malé úpravy se dočká i samotné logo nebo jeho varianty, zejména pro možnost použití v menší velikosti (současný nápis uvnitř bubliny neumožňoval malý obrázek při zachování čitelnosti). Vzhled i nové funkce byly vyvíjeny s ohledem na současné trendy v online prostoru a user-friendly ovládání.

Krok za krokem

Náš vývojový tým pro svoji malou kapacitu a složitost transformace bude jednotlivé sekce upravovat postupně a asi i postupně nasazovat. Takže můžeme čekat některé záložky se starým designem a některé už v novém hávu. Budeme se snažit nic moc nerozbít nebo to případně rychle zase opravitJ Děkujeme za pochopení a strpení. 

Přispějete nám?

Abychom vše zvládli, museli jsme najmout na úpravu webu kromě profesionálního grafika i špičkového frontendistu (programuje vizuální stránku webu). Celkové náklady se budou blížit k 100.000 Kč. Pokud tedy webu a mladým lidem fandíte, budeme moc vděční za finanční podporu (https://www.darujme.cz/projekt/1201792). Prosíme, držte palce vývojářům, aby to všechno co nejdříve zvládli!

Tým signály.cz