Požehnanou dobu vánoční všem!

Blíží se závěr kalendářního roku a sluší se zrekapitulovat si, jaký byl na Signálech rok 2018. Nejprve něco málo statistiky. Průměrně jsme zaznamenali 4 900 návštěv denně. Nejčastěji se na web přihlašují uživatelé ve věku 27 let (počítáno z uživatelů, u kterých je ověřeno datum narození). Od vzniku komunitního webu v roce 2007 evidujeme přes 3.250 blogů křesťanských autorů.

V uplynulých měsících jsme se pustili do přesunu webu na nový server. Stávající server v majetku spolku dosluhuje a často se začínaly objevovat výpadky apod. Jako optimální řešení jsme zvolili přechod na cloudové úložiště Azure. Ještě musíme vyřešit hosting 56 křesťanských webů, kterým signály.cz poskytly v minulosti na serveru prostor zdarma a nyní už to nebude možné.

Největší novinkou letošního roku bylo vytvoření úložiště a rozcestníku pro materiály pro společenství mládeže. Jistou zátěž znamenala také implementace GDPR v rámci webu i spolku. Připravili jsme web a přihlašování pro WYD v Panamě. V redakci pro vás připravujeme pravidelné zpravodajství z křesťanského světa, každý týden vám představujeme a připomínáme jednoho světce, nabídli jsme několik rozhovorů se Signálníky a snažíme se informovat o dění na Signálech. Vybíráme z blogů, nabízíme tipy na videa. 

I letos jsme vyhlašovali soutěž Blog roku či grantový program Dobrý skutek, pokračovali jsme v natáčení seriálu Církev za oponou, rozjeli jsme nový pořad Signály z kavárny

Spolek signály.cz také zaštítil vývoj nového databázového systému (www.cidas.cz), který bude sloužit pro správu agendy účastníků akcí Sekce pro mládež ČBK a bude k dispozici i pro široké využití v církvi.

Mnoho úkolů a plánovaných změn se přesouvá do roku 2019. Upgrade celého webu včetně grafiky a rušení nepoužívaných funkcí, podpora blogerů - nový editor a šablony, vytvoření nové logiky sekcí videa s pracovním názvem SignályTV. Pro její podporu jsme založili sekci produkce videí, ve které začínáme spolupracovat s dalšími subjekty.

V nejbližších týdnech vydáme tištěný magazín, který bude zdarma k dispozici na centrech pro mládež, ve studentských kostelích a na církevních školách. Obsahem bude výběr zajímavých článků od uživatelů, zpovědní zrcadlo pro mládež a „the best of Synoda o mládeži“.

O správu webu se stará několik placených vývojářů a redaktorů, mnohé služby zajišťují dobrovolníci (autorizace, výběr z blogů, tipy na videa a fotky, technická podpora, schvalování akcí apod.). Děkujeme všem za spolupráci a našim dárcům a sponzorům za finanční podporu. Budeme rádi, když na nás budete pamatovat i v příštích měsících. 

Vše dobré do nového roku vám přeje Realizační tým :)