Jsou tu Vánoce a s nimi konec kalendářního roku. Asi by se slušelo, abych bilancovala, zformulovala radostné přání, popsala nadějné vyhlídky do budoucích dní. Přiznám se, že něco takového moc neumím. Ale pokusím se. 

Bude to rok, co jsem zde na Signálech. Za těch dvanáct měsíců se toho stalo opravdu hodně. Pamatuji si několik velmi zajímavých diskuzí pod články. Díky práci programátorů jsme mohli spustit Přímluvy a Diskuze. V postní době jsme vám dali možnost duchovního koučinku, už se těším, že si tuto aktivitu v příštím roce zopakujeme. Připravovali jsme videoseriál Církev za oponou a dva díly jsou na světě! Připomněli jsme deset let od vzniku komunitního webu signaly.cz, zavítali jsme na CSM do Olomouce. Vyhlašovali jsme anketu Blog roku, rozdali jsme tři granty, uspořádali jsme ples, provázeli vás adventem, modlíme se za prezidenta. Mnoho aktivit jste iniciovali vy sami - vzniklo několik nových společenství, zajímavá data přinesl dromedáří dotazník, velkou radost mám z toho, že se ochotně hlásíte k dobrovolnickým úkolům, když je potřeba.

Nejvíc mi ale v hlavě utkvěly vaše fotografie a nicky (hezká virtuální náhrada za tváře a jména ;-). Potkala jsem tady pěknou řádku zajímavých lidí. Pravda, o většině z vás vím jen tolik, kolik toho o sobě sami prozradíte na blogu nebo ve společenstvích. Přesto jsem za všechna tato virtuální setkání vděčná. Ráda bych začala vyjmenovávat, ale takový seznam by neměl konce. Každý z vás má na Signálech své místo. A každý sem vnáší něco ze sebe, svoji osobnost a osobitost. Tahle pestrá paleta je bohatstvím našeho webu.

 

Gerard van Honthorst: Klanění pastýřů (1622)

 

Přeji vám všem hlubokou radost z narození Krista. Dopřejte si tichou, osobní návštěvu betlémské stáje, kde zahříván dechem dobytka leží On, zavinutý v plenkách. Tak bezbranný a přitom Král. Kéž je Pánem vašeho srdce. 

Vaše @Kollenka