Tak se mi to stalo už podruhé. Obdobně jsem na tom byla v srpnu 2011: třetí trimestr těhotenství, v Madridu začínaly Světové dny mládeže a já namísto toho, abych kolegům pomáhala se zpravodajstvím ze Španělska, chytla jsem jakousi střevní virózu a SDM proležela v posteli, případně proseděla na záchodě. Takže zbývalo „jen“ obětovat své obtíže za mladé.

 

Letos mi (zatím) tak moc špatně není, ale sílu na to, abych se „zvedla z gauče“, nemám. Doufám, že to do soboty přejde, protože právě Den s rodinami bych si v Olomouci nerada nechala ujít. Na odpoledním programu v rámci Expa povolání totiž budeme vyhlašovat výsledky soutěže Blog roku. Soutěž uzavřena! V redakci už výsledky známe, zveřejníme je ale až během předávání cen. Nyní snad můžu prozradit, že celkem hlasovalo 133 lidí, všichni odevzdali platné hlasy, tedy volili pouze tři blogy. A vítěz vzešel vcelku jednoznačně. (Jste zvědaví...?)

 Před několika dny vznikl nový promo videoklip Signálů. Promítat se bude na CSM v Olomouci, na festivalu UNITED i na další akcích. Jestliže nám chcete a můžete pomoci s propagací, sdílejte ho například na svých profilech na Facebooku, případně jinde, kde uznáte za vhodné.

 

 

Také jsme soutěžili o lístky na už zmiňovaný festival UNITED. Gratulujeme vítězům, kteří obdrží vždy dvojici vstupenek. Jsou to: Hana Strnadová, Martin Hlaváček a Dagmar Stromíšková.

 

Bez povšimnutí byste neměli nechat ani výzvu k podílu na vzniku knihy po setkání v Olomouci. „Podělte se s ostatními, čím pro vás setkání bylo, co vás třeba překvapilo, jaký poznatek si z toho týdne odnášíte do svého života, jaký význam mělo setkání ve vašem vztahu k Bohu či lidem...“ Napište článek na svůj blog se štítkem #HumansOfCSM nebo využijte emailové adresy [email protected].

 

V záplavě informací ze setkání mládeže by mohla zapadnout výzva, v níž Signály vyhlašují grantový projekt Dobrý skutek. Je určený pro autorizované uživatele ve věku do 28 let. V roce 2017 jsme připravení podpořit až čtyři projekty z kategorií Evangelizace, Ekumenismus, Péče o společný domov ve světle encykliky Laudato si´ a Podpora rodin a dětí. Díky příspěvku nadačního fondu Credo můžeme mezi projekty rozdělit až 20 000 korun. Podrobnosti najdete na blogu https://dobryskutek.signaly.cz/

 

Dobré letní dny ať už v Olomouci, při sledování přenosů TV NOE anebo jinde a při jiné činnosti přeje

 

Vaše @Kollenka