Čím zahájily signály.cz svůj první rok jako komunitní platforma? 

Reportáž o něm odvysílala TV Noe v rámci Křesťanského magazínu.  Za pozornost jistě stojí jedna z úvodních vět: "V absolutním žebříčku návštěvnosti přibližně 20 000 sledovaných serverů se signály drží kolem čtyřicátého místa a jsou tak konkurencí i pro menší pornoservery, které navštěvuje přibližně stejná věková skupina." 

Přechodem na web 2.0 signály dostaly svůj hlavní leitmotiv - bublinu, symbolizující jejich hlavní úkol: podporu komunikace. 

Tento první spot komunitního webu signály.cz jste mohli vidět na Celostátním setkání mládeže 2007 Tábor-Klokoty nebo na Národní svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi tentýž rok:

Vzhledem k neustálému rozrůstání webu bylo během roku 2008 rozhodnuto o vzniku občanského sdružení, které by se o jeho chod staralo. Toto sdružení pod názvem signály.cz, o.s. vzniklo 13.10.2008. Jádro realizačního tým tehdy tvořili Jan Šedo, Markéta Jeníčková, Vojtěch Trmač a Martin Hořínek.

Vznik Roomu a sLife

O web se staralo již tolik lidí, že kromě právní struktury bylo potřeba i stabilní zázemí. 
11. 11. 2008 ve 20:20 hodin proto byla slavnostně otevřena nová kancelář signály.cz - Room signály.cz. v prostorách Studentského centra v Brně na Kozí 8. Nejen členy realizačního týmu tam můžete potkávat stále. 

Kromě toho fungoval i druhý přístav - sLife - jako komunita správců signály.cz. Na dva priváty v Brně-Komíně se sestěhovalo jádro realizačního týmu nejen aby k sobě mělo pracovně blíž, ale aby vytvořilo celé reálné společenství. Kdo pamatuje tématická čtvrteční setkávání? 

ActIv8

Signály.cz vyjely na setkání české a slovenské mládeže ActIv8 s unkátní sérií videospotů. 
Ostatní videa najdete např. tady.

 


Našel jsi chybu? 
Zapomněli jsme na něco? 
Zažil jsi ty na signálech něco, na co nesmíme zapomenout? 
Napiš nám!