Tentokrát jsme se sešli v počtu 5. Alice, o. Josef, Vašek, Lenka a její dcerka. Anička vás zdraví z Vídně.

 

(foto: www.pixabay.com)

 

Setkání se konalo ještě před Velikonocemi, a tak se nás otec Josef snažil vyburcovat k využití poslední možnosti, kterou nám skýtá doba postní. Připomněl nám, že doba postní má být i dobou radosti. Plně prožitá postní doba znamená, že jsem radostnější…tak jak jste na tom vy?:) Případně ještě malý návod otce Josefa k rychlému dosažení radosti – všímat si, co pro mě Pán dělá. To je nejjednodušší cesta.

 

Pak už jsme se pustili do praktických věcí ohledně našeho společenství a webu signály.cz. Musím pochválit naši redakci a dobrovolníky, kteří vybírají blogy nebo vkládají tipy na videa a tipy na fotky. Vlastně musím pochválit všechny uživatele webu. Máme totiž moc hezký a hodnotný obsah na Signálech!

 

Lenka referovala o průběhu koučování v postní době. Vašek zase podal zprávu o jednání na Sekci pro mládež k úložišti pro materiály pro společenství mládeže. Jedná se o dlouhodobější záměr, podpořený výzvou mladých v závěrech CFM. Momentálně se hledá nejlepší řešení pro realizaci.

 

Probírali jsme prezentaci signálů na CSM v Olomouci a vše, co s tím souvisí. Třeba i nová soutěž pro blogery na Signálech. Ale o tom více, až ji nachystáme. Pro blogery připravujeme i nové šablony.

 

Připravujeme také nové propagační materiály. Máte se na co těšit!

 

Ve vývoji je rozpracované: přihlašovací formulář pro rodiny na CSM v OL, nová podoba stránky s blogy, nějaké opravy, které nám hlásíte na podporu, možnost nahrávat fotku přímo na zeď (hotovo), možnost kopírovat akci, nějaké dodělávky pro ankety a nebo třeba skupinový chat a možnost nechat si posílat avízo na e-mail.

 

Grafik vývojářům připravil návrh nové podoby záložky „společenství“.

 

Samozřejmě jsme se věnovali i Diecézním setkáním mládeže a naší prezentaci na nich. Pokud na některém byli, třeba jste Signály potkali.

 

Redakce se malinko obměňuje, přibíráme a zkoušíme nové posily. Když zakotví, také se o nich dozvíte.

 

Také jsme samozřejmě doplnili data za březen na náš scoreboard, který nám visí za zády v kanceláři na zdi. Nevedeme si tak zle. Jen vydržet!

 

 

 

 

A na závěr máme pro všechny pozvánku na Pouť křesťanských médií. Signály jedou, tak máme možnost se vidět všichni face to face. :) Přijeďte 27. 5. na Hostýn. Dejte si už nyní do kalendáře.