Jak si signály.cz vedou v číslech? Připravili jsme pro vás sérii statistik. Třetí část ukazuje, čemu se průměrně uživatelé nejvíce věnují a které části portálu jsou naopak nevyužívané. Všechny údaje jsou aktuální k 18.11.2016.


 

Aktivity uživatelů 2007-2016

Signály.cz si drží úspěch v sekci blogů, naopak fotogalerie příliš populární nejsou.

Návazně k fotogaleriím si dobře nevedou ani videa. Vidíme za tím vznik nových platforem na sdílení - Facebooku, Instagramu aj. Poklesl i počet zadaných akcí, nicméně tady vidíme jako smysluplné investovat víc energie z naší strany.

 

Signály.cz při svém vzniku automaticky vygenerovaly řadu místních a tématických společenství, která se ne vždy zaplnila, a za dobu fungování stávající struktury webu je i řada těch, která kdysi fungovaly, ale teď jsou jejich členové už neaktivní, nebo v jiných skupinách. Proto jsme zavedli mechanismus tzv. tlení dlouhodobě neaktivních společenství; uvidíme, jak se osvědčí.

Tyto statistiky jsme prezentovali na schůzi Sekce pro mládež ČBK, zřizovatelem celého portálu. Shodli jsme se, že bychom měli pro začátek více spolupracovat s centry (života) mládeže a zároveň se jím více nabídnout; zároveň je pro nás důležité i více přibližovat činnost Sekce a celé biskupské konference uživatelům.