Rok se s rokem sešel a my máme to potěšení představit vám novou šéfredaktorku Lenku Kolaříkovou (@Kollenka). 
Lenka přichází na místo Terky, která odstupuje z postu kvůli pracovním a dalším povinnostem (v realizačním týmu ale zůstává). Terka má za sebou dlouhou dobu skvělé práce, za kterou jako zbytek redakce oficiálně vřele děkujeme!


Lenko, řekni nám něco o sobě. Jak bys popsala sama sebe?

Jsem obyčejná máma na rodičovské dovolené a protože média jsou mým oborem a svoji práci jsem vždycky měla ráda, zareagovala jsem na výzvu, že Signály hledají šéfredaktorku. Vlastně je to pro mě ideální kombinace práce v médiu, které je křesťanské a navíc se většina úkolů dá plnit z domu od počítače.

Jaká zatím vidíš nejsilnější a nejslabší místa projektu signály.cz?

Nejsilnější stránkou Signálů je jejich jedinečnost a uživatelský potenciál. Nejslabším momentem se mi v současnosti zdá to, že mnoho možností, které Signály nabízejí, zůstává nevyužitých.

Jaké jsou tvé plány jako šéfredaktorky? Co bys chtěla změnit, rozjet?

Zatím se seznamuji s tím, co bude moje práce obnášet. Už teď jsem ale přesvědčená o tom, že jestliže chceme na Signály přilákat mladou generaci, s texty a fotkami si nevystačíme. Dnes se komunikuje hodně interaktivně, chtěla bych například podpořit tvorbu videí. A abyste viděli, že to myslím vážně, rozhodla jsem se jít příkladem:

 

 

Co bys vzkázala uživatelům a příznivcům Signálů? 

Aby se nabáli být aktivní, protože Signály stojí na svých uživatelích. Jistě, je tu redakce, která nabízí vlastní obsah, a budu se společně s redaktory snažit, aby byl kvalitní. Ale bez uživatelských příspěvků – blogů, fotek, videí – bez vašich společenství, komentářů a diskusí budou Signály mrtvé. Také bych ráda všechny pozvala do společenství Fórum signaly.cz, kde můžeme diskutovat o tom, co se vám na Signálech líbí či nelíbí, co byste zlepšili. Signály mají veliký potenciál, pojďme jej společně využít k tomu, aby se i na internetu šířila radost a pokoj, které jsme jakožto křesťané dostali darem a jistě si je nemáme nechávat jenom pro sebe!