V polovině září, pro některé začátkem semestru, pro jiné normální pracovní týden, jsme se setkali ve složení Terez, Anička, Vašek a  P. Josef. Náš duchovní nám hned na začátku řekl velmi krásnou, inspirativní a motivační větu: „Je důležité nejen dělat dobré věci, ale spíše ty věci, které po nás chce Pán Bůh." Což je často v rozporu s naším přesvědčením nebo s naší touhou, ale ne vždy dobrá věc znamená Boží vůli. A na to je potřeba myslet a ne jít pouze bezhlavě za tím, co my považujeme našima očima za dobré.

Ačkoli jsou ještě Vánoce za dlouhou dobu, mluvili jsme již o tom, jak budou vypadat některé věci v roce 2017. Protože například Slovo na den se negeneruje automaticky, jsou to na míru pro Signály šitá zamyšlení dle liturgického kalendáře, jsou to tedy úryvky ze čtení, žalmu nebo evangelia na konkrétní den a to jak víte, se každý rok mění.

Uvažujeme, zda by se na signálech uchytila kromě duchovní podpory (tedy poradny od našich duchovních), také poradna psychologická, případně gynekologická. Záleží to jednak na tom, zda by se podařilo sehnat dobrovolníky s patřičným vzděláním a zkušenostmi, tedy odborníky v pravém slova smyslu a pak také na tom, zda by vůbec byla ze strany uživatelů poptávka. Souhlasíme, že je důležité se sdílet s přáteli a od nich si nechat poradit, zároveň psycholog může podat jiný a odborný pohled na věc. Důležité je vědět, že nechat si poradit, resp. svěřit se psychologovi, není ostuda, ponížení, ale úplně prostá pomoc. Když nám do komentáře pod článek napíšete, jaký máte názor v otázce psychologické poradny na Signálech, tak budeme rádi. Stáli byste o ni?

Mezi další věci, o kterých jsme se bavili, patřilo obnovení Facebooku, nějaké technické záležitosti okolo výběru z blogů a úprava úvodních textů na Signálech pro nepřihlášené uživatele.

Jednou drobnou záležitostí k řešení bylo mimo jiné to, jak vlastně správně psát signály. Oficiální název je „signály.cz“, ale protože to v textu vypadá hrozně kostrbatě, chceme psát pouze Signály (bez .cz), nicméně zde je potřeba dbát na velké první písmeno (stejně jako např. Facebook), tak jsme si to ujasnili, abychom psali všichni jednotně.

Protože se nám další termín hledal nesnadno, tak bude další porada až za tři týdny (začátkem října) a výjimečně ani ne v Brně.

Nezapomeňte nám napsat názor ohledně psychologické (a gynekologické) poradny.