Poslední porada redakčního týmu byla poněkud rozlítaná, přesto jsme odvedli kus práce a máme pro vás spoustu novinek. Něco jste už možná objevili, něco ne, připravili jsme proto přesný seznam.

V rubrice “Slovo na den” jste mohli dříve najít náhodný citát k zamyšlení. Od začátku února se obsah mění podle aktuálních liturgických textů na den. Mimo to v něm najdete i odkaz na denní čtení, žalm a evangelium.

Reorganizovali jsme redakční blogy. Pozornosti doporučujeme zejména blogy Duchovní inspirace, Ze života a Liturgie týdne. Duchovní inspirace obsahuje podněty k duchovnímu růstu, povzbuzení od inspirativních osobností a ve zvláštní rubrice listy papeže Františka k Roku milosrdenství. V blogu Ze života chceme přinášet věci skutečně ze života. Například hned 19 tipů, jak přežít/prožít postní dobu! Poslední blog také plně odpovídá svému názvu. Po jeho přečtení budete přesně vědět vše o svatých a svátcích, připomínaných v daném týdnu. Aby vám neunikl ani jeden zajímavý článek, doporučujeme přidat se do příslušných společenství.

Pamatujete na knihu “Klávesnicí mezi nebem a zemí” - sborník nejlepších příspěvků na blozích na signály.cz? V e-shopu najdete už druhý díl výběru z blogů, tentokrát s názvem “Boží doteky”.

Snažili jsme se vybrat takové články, které by přinesly trochu radosti a povzbuzení nebo podněty k zamyšlení. Články, které mohou připomínat velikost Božích skutků a stát se inspirací, jak vnímat krásu Božího stvoření každý den. Drželi jsme se pravidla, že každý autor smí mít v knize maximálně jeden článek. Pokud vás u některého z článků pisatelův styl zaujme natolik, že si budete chtít přečíst i jeho další tvorbu, hledejte jeho blog na internetové adrese, která je uvedena v informacích o autorovi na konci jednotlivých článků.

 Jen do konce února můžete hlasovat v anketě o logo Celostátním setkání mládeže v Olomouci v roce 2017!  Výběr je opravdu pestrý.

Autorizaci nadále provádí primárně autorizátoři podle předchozího modelu. Pouze pokud nemáte možnost se z žádným z nich setkat, po domluvě můžete využít novinku a tou je autorizace přes skype. Kompletní informace najdete zde.

Napadá vás, jak vylepšit signály.cz? Chtěli byste ze zapojit do realizačního týmu? Napište nám na [email protected]!

 

Za redakci signály.cz přejeme všem uživatelům co nejhlubší a nejpřínosnější prožití postní doby. Ať není jen dobou smutku a askeze, ale spíše časem, kdy jdeme hlouběji do svého srdce a potkáváme se sami se sebou, s vlastními chybami a s Kristem.