Představujeme: Redaktorka Anička

Jak jsme vás informovali již před delší dobou, RT má od září 2015 nové posily. Jednou z nich je Anička v redakci, kterou vám skrze následující rozhovor trochu představíme, nebo se vám spíše představí ona sama.

Aničko, řekni nám prosím něco o sobě.

Ahoj! Jsem Anička Jordanová, je mi jednadvacet a studuji na MU Historii a Mediální studia a žurnalistiku. Kromě toho - či spíš k tomu - miluji čaj a kávu, čokoládu a Kyselé žížalky.

Jednou jsi na sebe prozradila, že šermuješ. Má to spojitost i s Tvojí povahou? I jako budoucí novinářka se budeš asi muset umět „ohánět“ a probojovat ve světě žurnalistky. Čemu konkrétně by ses ráda ve své profesi chtěla věnovat?

Na svém oboru se specializuji spíš na mediální část oboru, takže než na přímo kreativní psaní na teorii komunikace, principy fungování médií a roli médií ve společnosti a kultuře vůbec. Nevím, zda je šerm nějak spojen s mou povahou, ale jelikož se oborově zaměřuji na Rusko, mohl by se časem hodit. :) Při ideálním vývoji bych se chtěla v budoucnu věnovat právě mediální komunikaci a nejlépe dialogu mezi Římskokatolickou a východní pravoslavnou církví.

Jak ses dostala k signálům? Znáš je dlouho? Co na nich nejvíce využíváš a hodnotíš pozitivně?

Na signálech jsem už několik let, ale s velkou přestávkou. Nový SIRUP je pro mě Alenčinou říší divů. Ale jsou pro mě hlavně místem setkávání a organizace společenství.

Co čekáš od práce v signálech? Čím bys chtěl být Ty největším přínosem – co bys ráda v redakci změnila nebo posunula?

Kromě praxe a organizační práce jako takové, která mě hodně baví, se chci zaměřit na kontakty. A to jak je získat, tak i zprostředkovat. věřím, že nám katolíkům mohou hodně dát i jiné církve a lidé bez vyznání, hledající. Vidím v nich obrovský potenciál.

Je něco, co Tě už stihlo mile či nemile v signálech překvapit? ☺

Kancelář! Mám svou historicky úplně první kancelář.  :)