Tento zápis se nese v duchu otázek. Což je výzva pro vás! Většinu obsahu signálů tvoříte vy sami a ten, který tvoří redakce, je kvůli vám a pro vás! Co byste tu uvítali? Pište do komentářů odpovědi na otázky. Nám to pomůže a vy tu najdete to, co vás zajímá!


(Ilustrační foto: Cesar Bojorquez
flickr.com [online]. creative commons)

Srpnová porada začínala dopoledním několikahodinovým sezením s Jendou Balíkem a tiskovým týmem Krakova, kde se řešilo mnoho technických, praktických a organizačních věcí. Od termínů, přes deadliny, až po „to do listy“ jednotlivých členů. Základem je řádná propagace, shánění finančních prostředků a spolupráce s médii. Pro mnohé je setkání „až za rok“, pro organizační tým „už za rok“. Proto se pilně pracuje. Na poradě se sešli Jenda Balík, Anička Brabcová, Anička Sýkorová (před pár dny ještě Bekárková), Monika Stachoňová, Terez Demlová a Vašek Vacek.

Po obědě se osazenstvo porady obměnilo na RT signálů – tj. dále Vašek, Terka, Jenda a s lehkým zpožděním nás přítomností poctil i Hrach.

Porada RT probíhala v příjemném naladění všech zúčastněných, ale v mírně napjaté atmosféře, neboť ve vzduchu létalo jedno ultimátum za druhým. Nejvýraznější si dal Hrach s Terkou – Terez požaduje co nejrychlejší vytvoření redakčního avatara společného pro všechny spolupracovníky redakce pro přispívání na redakční blogy (volila bych jednoduchou cestu profilu „redakce“, což mi bylo zakázáno, prý to je „krok zpět“ a „čuňárna“ – pozn. Terky) a protože zná Hrachovy sliby: „bude to, až na to budu mít čas“, začala vyhrožovat. Hrach na ultimátum do konce srpna přistoupil pod podmínkou, že zápis z porady vyjde do druhého dne (což je pro změnu nešvar Terky, publikovat zápisy se zpožděním). Takže dnes tu máte zápis a zároveň už je dokonce publikovaný i pod jménem realizačního týmu :)

Mluvili jsme dále o nové signálácké verzi. Pro někoho už je to klišé, ale možná se v tuto chvíli opravdu posunujeme a Hrach dokonce do října slibuje spuštění nové verze. My tomu začínáme věřit, protože zaprvé vidíme do přípravné verze a ta už vypadá skutečně velmi dobře a zadruhé je tu další deadline kvůli publikování článků na Krakov, kde je potřeba nový systém v zobrazování článků z redakčních blogů na homepage. Takže věříme a těšíme se!

Abyste nepřehlédli slovo na den a aby pro vás bylo větší motivací jej opravdu každý den žít, možná vám bude chodit do hlavního streamu. Je to zatím v otázce, ale nám se ten nápad líbí. Co vám?

Za pár dní vypukne festival křesťanské hudby UNITED! Do dnešní půlnoci (18. 8. 23:59) můžete soutěžit o šest lístků na festival zcela zdarma. Stačí napsat odpověď na dvě jednoduché otázky do komentáře ke článku o soutěži (ZDE), s odbíjející půlnocí budeme losovat a můžete tak vyhrát pro sebe nebo pro kamaráda lístek na United! My se na festivalu také ukážeme, abychom pro vás mohli něco napsat, vyfotit a možná i udělat pár rozhovorů. Koho z hostů navrhujete? V neposlední řadě se tam Terka také chystá „ulovit“ pár lidí do chatu s osobností, protože na Unitedu se to osobnostmi bude skutečně jen hemžit. Koho byste rádi v dalším chatu? Na 31. 8. máme připraveného Pavla Helana, viz článek v s.magazinu. Koho byste chtěli dále sami vyzpovídat?

Poslední otázka na vás – stojíte o publikování pastýřských listů zde na signálech? Jsou to kolikrát velice poutavé texty, ale ruku na srdce, kolik z vás je vždy pozorně při kázání poslouchá? Proto bychom vám je poskytli zde, aby ani slovo nepadlo vedle - na neúrodnou půdu.

Za celý realizační tým vám přejeme pěkné léto :)

 

--Terina_Demlovic