Sobota, ráno, 6:30, budíček. Našim třem mušketýrům začíná nový den. Bude alespoň stejně úspěšný jako ten předchozí? To se ještě uvidí!

Během toho, co všichni odcházejí na raňajky (snídani), tak se naše dvě mušketýrky vrhají do boje se studenou vodou a chladí své hlavy v umyvadle, aby se následně o necelou půl hodinu dozvěděly, že nejenom, že je v přízemí sprcha, ale dokonce i teplá voda! Nevadí, tak snad příště:)

Kolem půl 8 se tři mušketýři scházejí venku před budovou školy, kde byli ubytovaní a v raním šeru a ospalosti se vydávají směrem k Aréně Poprad, kde bude další program pro mládež. Rozestavět stánek a vyložit všechny věci našim zkušeným mušketýrům nečiní už žádné potíže a brzy se začínají objevovat i davy mladých, kterým jsou rozdávány propagační plakátky. Naše trojice je v tomto směru neohrožená a plakátky mizí jeden za druhým.

S úsměvem chodil signály podporovat i Jenda Balík – ředitel Sekce pro mládež ČR se svým týmem.

Po začátku programu v aréně ovšem mladí mizí uvnitř, a tak se naše mušketýrky jdou také podívat na program. Na pódiu se za celý program vystřídala řada osob. Krom moderátorů vystoupila také zpěvačka Sima Martausová, která i mimo jiné složila hymnu Poklad právě k letošnímu setkání mládeže, dětský folklórní soubor Kremienok, rodina se svědectvím a nakonec biskup Petr Rusnák, který měl katechezi.  Přesně ve 12:15 začala mše v konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie, kterou sloužil pomocný biskup Milan Lach.

Odpolední program byl pro účastníky setkání pestrý! Seznámili se s vela reholí, hnutí, inštitútov a pro-rodinných organizácií. To vše poznal i hlavní mušketýr, který se vydal na průzkum. Jeho oku neunikl open air koncert zasvätených ani divadlo Nasleduj ma. Kromě toho stihl navázat kontakty s kolegy stánkaři, mediálními pracovníky na KBS, iniciativou Walking on water a můžeme jen a jen držet palce pro případnou spolupráci:).

Další videa z P15 najdete na kanálu YT Rady pre mládež a univerzity KBS.

Večer se mladí vracejí na večerní vigílii s názvem Oni uvidia Boha. Dnes je poslední večer, kdy před Arenou Poprad bude stát stánek signálů a poslední možnost dostat se do povědomí našich bratrů Slováků. Hlavnímu mušketýrovi se dokonce povedlo sehnat programátora, který se přímo hrnul do možné spolupráce na vývoji signálů, což je velmi potěšující informace! :)

Dnešek byl vcelku úspěšný den. Letáky se skoro rozdaly a trička se prodávala! Placky se rozdávaly a bonbóny také ubývaly. S dobrou náladou balíme a vydáváme se na cestu domů, do Brna.  Těšíme se na další setkání s našimi bratry na Slovensku a na společnou spolupráci (chceme přeložit www.signaly.sk do krásného a libozvučnomalebného jazyka, kterým slovenština bezpochyby je)!

Tož hej! A těšíme sa na dalšie stretnutie! :)

PS: několik fotografií