Našim bratia na Slovensku právě začalo Národní setkání mládeže – P15 v Popradu a signály jsou tu! Plni sil se vydali 3 mušketýři do slovenských dálek a to nejen přiblížit mladým Slovákům křesťanský web, ale i přinést novou zvěst s možnosí signálů ve slovenštině!

Po návštěvě všech Hornbachů, baumaxů, Mountfieldů a podobných kulinářských obchodů, kde bylo potřeba nakoupit vše nezbytné, se trojice vydala na cestu. Zdolala všechny dopravní nástrahy a před 15 hodinou s radostí zjistila, že stánek může rozbalit na velice lukrativním místě – hned vedle vstupu do Aréna Poprad. Tohoto úkolu se zhostila s chutí.

Hlavní mušketýr se s radostí vrhl na propagaci a rozdával letáčky kde se dalo. I staré časopisy IN přišly vhod a rozdávaly se o stošest! Lidí bylo ovšem pomálu a tak jsme netrpělivě očekávali hlavní vlnu, která měla dorazit během hodiny na program do Arény. Našemu odvážnému mušketýrovi to ovšem nebylo překážkou a rozdával chodcům, cyklistům, jednotlivcům i skupinám a odvážně hlásal o signálech. Do boje se po chvíli vrhla i muškětýrka, asistentka hlavního mušketýra č.1, a plna odhodlání rozdávala letáčky kolemjdoucím a dívčí časopisy procházejícím chalanům:).

Jako správní muškětýři jsme skvěle upoutávali nově příchozí. K našemu stánku se hrnuly davy a davy lidí. Všichni, úplně všichni se chtěli zaregistrovat! Bylo to neuvěřitelné! Už jen z toho důvodu, že se nechtěli zaregistrovat na signály, ale na program Národního setkání mládeže, P15, takže stejně rychle, jako se davy přihrnuly,tak se zase rychle „odhrnuly“. Nám to ovšem náladu nekazilo a dál jsme horlivě propagovali:).

Přesně ve 20:52 proběhla úspěšně první registrace dne! Velmi příjemná paní se hned po výkladu zapálené muškětýrky rozhodla, že se registruje. Vše proběhlo hladce a tak můžeme oslavovat!

Je 21:12 a máme 4 nově registrované, dva chalany a dvě dievčata a naší náladu to velmi pozvedlo. Jsme nadšení a těšíme se, že budeme slavit i další úspěchy. Všichni nově registrovaní se stali i hrdými majiteli či majitelkami krásných signaláckých triček a placek. A jelikož rozdáváme staré letáky s velkým nadpisem NOVÁ VERZE a datem 13. září (spuštění současné verze v roce 2010), budou na tento den účastníci P15 očekávat asi nějakou velkou změnu:).

Jestli jsi v Popradu i Ty, navštiv nás! Do sobotního večera jsme tu pro vás.

Bětka, Helča, Vašek.