S radostí vám představujeme posilu signálů, nového člena vývojového týmu – Přemka Kocha.

Přemku, řekni nám něco prosím o sobě.

 Je mi 37 let, jsem 13 let ženatý a mám 12-ti letého syna. Bydlíme v rodinném domku v podhůří Beskyd - ve Smilovicích u Třince.

Pracoval jsem 15 let jako softwarový vývojář pro jednu českou firmu a letos mi došlo, že po těch letech už potřebuji změnu. Proto jsem se na stará kolena dal v dubnu tohoto roku na dráhu freelancera.

Co Tě pro signály nadchlo (nebo kdo)? Jak jsi se do vývojového týmu dostal?

Technologie, které jsem si na volné noze vybral, nejsou ty, kterými jsem se doposud živil. Proto jsem do začátku hledal práci, kde bych se toho mohl hodně naučit. No a štěstí mi přálo, když jsem objevil nabídku práce pro signály - lidé spjatí s tímto projektem totiž patří k opravdovým machrům.  Je mi ctí spolupracovat se signály.cz.

Prozradíš nám něco ze zákulisí, na čem třeba teď s hrachem pracujete a na co se můžeme na signálech těšit?

No, osobně se zatím rozkoukávám a řeším zatím spíš ta drobná vylepšení a opravy.  Mám sice nějaké informace, kam se budou signály v příštích měsících ubírat, ale nerad bych prozradil něco předčasně. Nicméně to vypadá na další posun kupředu a je na co se těšit.

Práce a plánů tedy mnoho, stačíte na to s hrachem sami?

Práce je opravdu mnoho - zatím mnohem víc, než se očekává, že odvedu. Nicméně díky tomu, jak je projekt navrhnut a jak ho Hrach vede, je křivka učení velice strmá, navíc každý z požadavků je samostatnou jedinečnou výzvou. Ideální projekt na to, stát se po čase opravdu dobrým. Ten, kdo má zájem a přidá se, může jen získat.

Máš od signálů nějaká očekávání? Jaká?

No, jak už jsem se zmínil, rád bych na tomhle projektu profesně zdokonalil. Je to také jedinečná příležitost dostat se do styku s lidmi, kteří umí a jejichž jména jsou už vlastně v této programátorské komunitě pojmy. A nejen s nimi - i ostatní lidé od signálů, se kterými jsem se zatím setkal, jsou fajn. A toto je důležité - spolupracovat s lidmi, ze kterých máš dobrý pocit.

Díky za rozhovor a těšíme na na Tvoji práci!