Ano, v dubnu jsme vlastně měli jen jednu poradu. Protože jsme si to 8. 4. jako celý RT nahradili návštěvou s.lifu – privátu původně spadajícího pod signály.cz.


Večer na s.lifu byl velmi příjemný, povečeřeli jsme a popovídali, převážně o signálech – jaké byly, jsou a třeba budou. Dříve na s.lifu bydlela většina spolupracovníku ze signálů – proto název s.life, teď už tomu tak není. Nicméně bylo zajímavé slyšet právě názory „z venku“ a získat tak trochu nový náhled na ten náš web.

14. dubna proběhl interní audit účetnictví a dokumentace spolku signály.cz, o.s. V revizní komisi je Ing. Jana Moravcová a Mgr. Jitka Škařupová. Během kontroly nebyly nalezeny žádné závažné nedostatky, což je skvělé :). Zástupce občanského sdružení byl informován o doporučení k doplnění či nápravě, co by bylo dobré zlepšit. Revizní komise však shledala, že účetnictví občanského sdružení je vedeno přehledně a srozumitelně.

Brzy bude na signálech vycházet seriál Bůh, sex a manželství. Čekáme ještě na poslední úpravy. Co je však skvělé – sehnali se sponzoři na všechny zbývající díly! Projekt je tedy kompletně zafinancován a jakmile dofinalizujeme formační doprovodné texty k jednotlivým dílům, setkáte se se seriálem na signálech.

Aby náhledy článků v s.magazínu na homepage vypadaly dobře, je důležité vybírat poutavé fotografie, jejichž výřez bude stát za to. Pracujeme tedy na spolupráci s projektem „Člověk a víra“, abychom jejich fotografie mohli využívat. Pokud i vy rádi fotíte, my vaše fotografie rádi využijeme jako ilustrační fota ke článkům. Ozvěte se nám na [email protected].

Anežka prozkoumává možnosti dalšího propagačního materiálu, abyste měli větší výběr v e-shopu nebo na stáncích signály.cz.

Terka přibírá sem tam nové spolupracovníky a dobrovolníky do redakce – Bohu díky za vás! Pročišťuje nežijící společenství a mrtvé blogy a řeší zmiňované náhledy fotek na homepage.

Terka: „Jak poznám, co bude ve finále ve výřezu na homepage?“
Hrach: „No, na to je takovej algoritmus…“
T: „Dobře, a tak co to vybere? Prostředek, polovinu, třetinu…?“
H: „Nejdůležitější část obrázku.“
T: „Aha… a to je?“
H: „No, to poznáš pak v tom náhledu.“
                 :)
(Pozn.: Náhled se zobrazí cca po 15min od uveřejnění článku, takže to je někdy fakt na dlouho a to ne vinou programátorů, ale prostě to tak je :P )

Čeká nás 16. 5. účast na pouti médií, tak vymýšlíme, jak se prezentovat, co navrhnout za spolupráci ostatním médiím, jak navázat kontakty… zkrátka využít možnosti na maximum.

Setkání v Krakově už není tak daleko, jak podle kalendáře vypadá. Začínáme tedy intenzivně uvažovat, jak tam budeme jako signály.cz působit a fungovat. Bylo by skvělé, kdyby např. někdo psal v průběhu setkání svůj blog – zajímavé zprávy pro ty, co tam nebudou moct být, a to z pohledu účastníka (tiskový tým v rámci SDM samozřejmě fungovat bude a to nezávisle na nás). Lákala by vás tato (spolu)práce v rámci SDM a signálů? Neváhejte, pište nám.

Skončila nástěnková soutěž, ale zapojilo se vás velmi, velmi málo. Což nás mrzí a proto řešíme, jak signály lépe propagovat.

O. Josef se nám vrátil z Patagonie živ a zdráv, můžete ho zkusit přemluvit, aby si začal psát blog a něco nám o svém výletu poreferoval.