Pokračujeme v sérii rozhovorů představující nové přírůstky do Realizačního týmu signály.cz. Po duchovním o. Pepovi a vedoucí marketingu a propagace Anežce vítáme i novou šéfredaktorku, Terez Demlovou.


Terez, jelikož tě mnozí neznají, začneme stejně jako u Anežky otázkou, jak by ses charakterizovala.

Jsem docela obyčejná holka z Pardubic, současně ve čtvrťáku na vysoké v Brně. Nejvíc charakteristické pro mě asi je, že jsem pořád v pohybu. Ať je to sem tam přes nějaké sporty, nebo cestování napříč Evropou a klidně ještě dál, nebo „lítání“ z akce do akce v křesťanském světě mládeže. Mezi děckama jsem ráda, mít co dočinění s kdejakou akcí nebo aktivitou mě baví, naplňuje, a když vím, že to má smysl, tak stojí za to ten čas a energii na to vynaložit. Charakteristika mých povahových vlastností a dalších zájmů by vydala možná na celou rubriku, tak to nebudu dál natahovat a kdo chce, může mě poznat osobně. Nové lidi poznávám velmi ráda, a zvlášť, pokud se třeba jedná i o nějaké nadšené dobrovolníky do signálů ;).

Prozradím na tebe, že studuješ psychologii. Myslíš, že ve své práci na signály.cz nějak použiješ poznatky ze svého studia? (Jestli ano, tak jak?)

Těžko říct. Myslím, že psychologie obecně se dá aplikovat skoro všude, kde se člověk pohybuje a je to skrz drobnosti. Terapii a poradenství na signálech asi (zatím :D ) provozovat nebudu a nějaké tajné fígle na uživatele a čtenáře v rukávu asi úplně taky nemám. Ale tak jako v psychologii se i na signálech snažím dělat maximum co je v mých silách a využívat svoje schopnosti a dovednosti, a jestli to bude něco, co jsem se naučila ve škole, nebo to budou dary, které mám od Pána, to asi rozlišovat moc nebudu :) .

Proč ses vlastně na post šéfredaktorky přihlásila? Jaká byla tvoje hlavní motivace?

Jak jsem už zmínila, práce pro mladé a s mladými mě baví a naplňuje. V signálech je super tým a velké množství lidí v cílové skupině a když vidím, že tu je mnoho možností a potenciál, tak jsem moc dlouho neváhala a rozhodla se do toho jít.

Co tě zatím na šéfredaktorování (ať už mile či nemile) překvapilo?

Překvapilo mě, jak velké možnosti signály nabízejí. Sama jsem je dříve využívala pro zprávy nebo fotky, ale s boomem facebooku i mě nadšení pro signály na nějakou dobu trochu opustilo. Teď objevuji, že to tu zdaleka není o chatu nebo zdi „co nového u přátel“, ale že je tu velká škála možností související s tím, že signály je web propojující mnoho kvalitních blogů s nejrůznějšími články. Dá se tu tematicky najít spousty textů, ať jsou to úvahy, zamyšlení, povzbuzení, nebo aktuality ze světa, od papeže Františka, komentáře k liturgii, či formační texty ať pro jednotlivce nebo společenství. Moc se mi také líbí Chat s osobností, ten si osobně velmi užívám, nebo Duchovní podpora taky není možnost k zahození.

Máš nějaký plán, co bys ráda změnila a kam redakci posunula?

Já mám plánů… :) Uvidíme, co všechno bude realizovatelné, ale největší můj cíl je v tuto chvíli zpřehlednit s.magazín, zkvalitnit blog „Téma měsíce“, s pomocí schopného vývojáře Hracha zlepšit dostupnost a dohledatelnost textů, které za to stojí a v neposlední řadě s pomocí Anežky, která dělá PR a marketing, zapojit do dění a práce co nejvíce dalších mladých nadšených dobrovolníků!