V květnu opustila Realizační tým Maruška, která se pečlivě starala o ekonomický chod signály.cz. Jak na svou práci vzpomíná a co jí přinesla?


Má práce na signálech započala v říjnu roku 2011. Bylo velice zajímavé, jak jsem se k této práci dostala. Již v průběhu roku 2011 jsem zaregistrovala, že realizační tým shání do svého týmu člověka, který bude mít na starost ekonomickou část. Přestože tou dobou jsem byla studentkou VŠ ekonomického zaměření, netroufla jsem si na „inzerát“ odpovědět.

Maruška třetí zleva s Realizačním týmem na plese signály.cz 2013.

A jak jsem se teda vlastně na signály dostala? Při cestě na CSM v Madridu jsem v autobuse cestovala s Kristýnou Kučerovou a Peťkou Vašíčkovou (dnes již Horovou :)), které tou dobou na signály.cz pracovaly. Během celého setkání jsem byla dobrovolnicí na jejich stánku, kde jsem znovu přemýšlela nad prací pro signály. Velice mě podpořila Kristýnka, s kterou jsem se znala již díky kurzům pro animátory. Domluvila mi setkání s tehdejší koordinátorkou Anetou Macanovou. A tak moje cesta na signálech započala. :)

Během té „cesty“ jsem měla možnost poznat mnoho zajímavých lidí, naučit se spoustu nových věcí a především prohloubit svůj vztah s Bohem.

V tílku signály.cz (Maruška vzadu).

Co se týče pracovní stránky, měla jsem za úkol starat se částečně o agendu spojenou s účetnictvím, e-shopem a komunikovat s účetní. Psala jsem žádosti o granty a následně pak jejich vyúčtování. Postupem času jsem převzala i zařizování nových smluv církevního tarifu od společnosti T-mobile.

Díky signály.cz jsem zažila mnoho úžasných akcí – Celostátní setkání mládeže ve Žďáře nad Sázavou, Festival pod věží ve Zlíně, Festival Lumen v Trnavě, diecézní setkání a mnoho dalších.

Přestože práce někdy byla náročnější, tato zkušenost je neocenitelná. Jsem vděčná, že jsem mohla přes dva roky být součástí realizačního týmu a především být součástí společenství skvělých lidí!


Taky tě láká více se zapojit do chodu signály.cz, ale zdráháš se nám ozvat? Maruška si nejprve také „netroufla“ a vidíš, jak skvěle to dopadlo. :) Najdi si své zaměření na zapojse.signaly.cz a neváhej být součástí týmu dobrovolníků signály.cz!