Opět vám přinášíme veřejný zápis z porady Realizačního týmu signály.cz.


Účastníci porady:

Václav Vacek (koordinátor signály.cz), Honza Škrášek (vývoj), Renata Svobodová (redakce), P. Jenda Krbec (duchovní) a Míša Zobačová (marketing, propagace, PR).

Datum: 14. května 2014
Čas: 9.49
Místo: s.room, Kozí 8, Brno

Program:

Poradu jsme zahájili modlitbou a naším tradičním čtením exhortace Evangalii gaudium. Tentokrát jsme omylem četli úryvek, který jsme již slyšeli, avšak opakování je matka moudrosti. Aspoň si zapamatujeme, že „z evangelizátorů je cítit pach ovcí“. :)

Prvním bodem porady bylo (jako vždy) projití úkolů, které jsme od poslední porady stihli udělat. Vašek se opravdu nenudil a jednal, s kým jen mohl: s kaplany pro mládež, Karmelitánským nakladatelstvím, Katolickým týdeníkem, časopisem IN! a dalšími. Zabýval se také přípravou CSA či finančními záležitostmi.

Honza provedl revizi našich notebooků, které sebou vozíme na akce. Vytvořil mapu, na které vidíme rozmístění členů Klubu přátel, a zprovoznil newsletter.

Míša připravovala náš signály point na Studentském Velehradě a následně se akce účastnila. O tom, jak to u stánku vypadalo, si můžete udělat obrázek z její reportáže. Kromě toho řešila i věci okolo Klubu přátel.

Renata intenzivně hledala nové redakční dobrovolníky a s otevřenou náručí přijímala první zájemce. :) Dále se zabývala klasickými redakčními věcmi, plánovala další články k tématu Sociální učení církve a odpočinula si na čtyřdenní exkurzi bez internetu.

Toto je náš koordinátor Vašek, jehož fotka zde zpestřuje suchý zápis z porady. :)

Poté, co jsme „archivovali“ všechny splněné úkoly, důkladně jsme probrali Studentský Velehrad, na kterém jsme byli přítomni. Chceme poděkovat zvláště Dominiku Machovi, který vydatně pomohl Míši s organizací přímo na Velehradě. Na základě této reflexe jsme vytvořili pár užitečných rad pro příští ročník.

Zvažujeme obohacení sortimentu „signáláckého oblečení“ o nějakou slušivou mikinu.

O prázdninách Honza plánuje týdenní vývojový dev-camp, kde se sirup posune zase o kousek dále.

Již delší dobu se shodujeme na potřebě opravdu důkladné analýzy signály.cz (jednoduše řečeno: frekvence kliků na různé odkazy, články, využití funkcí, apod.). Posunuli jsme naši touhu do reálnější podoby a sehnali dobrovolníka Radka, který nám s tímto úkolem pomůže.

Debatovali jsme také nad tím, jak zjednodušit a zrychlit autorizaci.

A po závěrečném požehnání jsme (v omezeném počtu) vyrazili na oběd. :)

Příští porada se uskuteční v úterý 27. 5. v klasický čas 14.14.