Koncem března se signály.cz opět o trochu více zpřístupnily uživatelům „chytrých telefonů Android“, a to prostřednictvím spuštění nové aplikace.



Web signály.cz spustil svoji upravenou verzi pro mobilní zařízení již v srpnu roku 2012, u příležitosti Celostátního setkání mládeže ve Žďáru nad Sázavou. Stránky signály.cz od té doby fungují jako tzv. responzivní web, který se automaticky přizpůsobuje velikosti displeje a dělá tak celý web přehlednější a lépe přístupný právě návštěvníkům využívajících mobilní telefony a tablety. Vypuštění nové nativní aplikace navazuje na tento započatý trend.

Díky nově spuštěné aplikaci pro mobilní telefony Android může nyní každý dostávat na svůj telefon upozornění na příchozí vzkaz či může využít možnosti trvalého přihlášení. „Výhodou je, že tato aplikace si neukládá heslo, ale pouze autorizaci, kterou můžete na signálech v nastavení odebrat. Pokud tedy někdo ztratí mobil, může velmi rychle zamezit přístupu na signály.cz ze svého mobilního telefonu a není třeba měnit heslo,“ doplňuje Jan Škrášek, vedoucí vývoje signály.cz.

Aplikace je v rané fázi vývoje, ale počítá se s jejím budoucím rozvojem a rozšířením. V plánu je např. rozšíření o upozornění na výzvy, nebo podpora velmi jednoduchého sdílení fotografií přímo z mobilního telefonu.


Aplikaci si můžete stáhnout na portálu Google Play