Ve dnech 8. - 9. 3. 2013 proběhlo pod záštitou signály.cz v prostorách Studentského centra v Brně školení s názvem: "Práce s videem a tvorba reportáže".


Školení "Práce s videem a tvorba reportáže" bylo určené dobrovolníkům a spolupracovníkům signály.cz. Ve třech blocích se účastníci postupně dozvěděli podrobnosti o práci redaktora, pronikli do tajů kameramanské práce a také usedli za počítač, aby se dozvěděli, jak nasbíraný materiál sestříhat a upravit do konečné podoby reportáže. Bloky byly zaměřeny velmi prakticky a všichni si tak mohli zkusit, jak to za kamerou i před ní chodí. Celému školení předcházel blok věnovaný práci s fotobankami a využívání obrázků v práci s textem na signály.cz.

Proč toto školení?

Projekt signály.cz se nyní zaměřuje na rozvoj práce s moderními technologiemi a na svou technologickou modernizaci. Z toho se odvíjí hlavní zaměření současné činnosti, kdy se snažíme usnadnit používání signály.cz skrze chytré telefony a více využívat a pracovat s videem.   

Toto školení bylo možné uspořádat díky grantu Renovabis, který signály.cz získaly a pod jehož záštitou školení proběhlo. Díky tomuto grantu mohly signály.cz také nakoupit potřebné vybavení, které bude dále používáno přímo v terénu, a mohou více rozvíjet svou činnost.

Co dál?

Tímto školením však nic nekončí - ba právě naopak, mnohé začíná. I běžní uživatelé se mají na co těšit. V různých koutech České republiky proběhnou další školení o práci s videem. Pracuje se i na nových aplikacích pro chytré telefony. V brzké době můžete očekávat také videa přímo z dílny signály.cz. To úplně první můžete shlédnout již nyní. Jedná se o pilotní reportáž, která zachycuje atmosféru proběhlého školení.