Přestože už nám začalo září, pořád v nás zní zvuky CSM ve Žďáru nad Sázavou. U jednoho účastníka setkání, Honzy Rosíka, zní ale doslova. Pokaždé, když mu někdo volá na jeho nový chytrý mobil. Stal se totiž vítězem signalácké GPS soutěže. Poprosili jsme ho, aby se s námi podělil o své zážitky spojené s touto hrou....


 

Vše začalo na začátku prázdnin, kdy jsem upustil svůj levný telefon na kachličky. Samozřejmě, že se rozbil. Tak jsem prohrabal staré telefony a vybral jeden neschopnější, ale jinak žádná sláva.

A jak prázdniny ubíhaly, jsem se začal přemýšlet o nějakém novém. Ale než jsem se k něčemu rozhoupal, najednou tu bylo CSM ve Žďáru! A když pak stánek signálů.cz vyhlásil soutěž o nový smartphone, tak jsem si řekl, telefon potřebuju, tak proč to nezkusit, ne? Jdu do toho! Jednalo se o takovou šifrovací hru se dvanácti skrytými stanovišti po celém Žďáru, které musel člověk postupně najít a obejít a na každém z nich bylo nějakým způsobem zašifrováno stanoviště další. Vypadalo to jednoduše až do té doby, než jsem skončil hned na druhém stanovišti, které jsem nemohl vůbec najít. Začal jsem pochybovat, jestli hledám vůbec na správném místě. Co když jsem se někde spletl. Teď už nešlo o to něco vyhrát, ale hru vůbec dokončit. V tu chvíli se to zdálo nad mé síly. Řekl jsem si: „Nechám to být, zítra je taky den.“

Druhý den jsem pokračoval tam, kde jsem přestal, a trpělivost byla odměněna. Další stanoviště už šla jako na drátkách. A po pár hodinách byla hra zdárně dokončena. Teď už stačilo jen zapsaná stanoviště odevzdat ve stanu signálů do slosování. Což se ovšem ukázalo jako nelehký úkol, zvláště když večer před ukončením soutěže jsem na to úplně zapomněl. A hra se uzavírala hned ráno. Nezbývalo mi než si přivstat, vzít snídani s sebou a chvátat na stadion k signálům.

Losovalo se dopoledne na hlavním pódiu asi ze sta účastníků, kteří hru dokončili. Nejdřív losovali tři výherce vedlejších cen a já s každým přečteným jménem ztrácel čím dál více naději. A pak to přišlo, hlavní cena a mé jméno. Nejdřív šok, pak radost a běh na pódium. Je vidět, že snaha se občas vyplatí, hlavně se nikdy nevzdávat!

Takže chci na závěr moc poděkovat signálům.cz za suprově připravenou hru a také za nový telefon, který jsem už nutně potřeboval!!! Budu si ho vážit a opatrovat!

S díky :-)

Jan Rosík