Naše kulatá, již devadesátá, porada se konala ve středu, 20. června, v 10 hodin.


Účastníci zasedání:

Koordinátorka signály.cz Aneta Macanová (leukkippe), manažerka Kristýna Kučerová (kucerovk), koordinátorka vývoje Zdeňka Ptáčková (Zdendanda), šéfredaktorka Markéta Trmačová (majkiii), duchovní P. Jan Krbec (frantisek07), P. Jan Balík, stážistka Bára Boháčová

Omluveni: ekonomka Marie Vrzalová (maruskaV)

Datum: 20. 6. 2012

Čas: 10:00

Místo: s.room, Kozí 8

Program:

Nejdříve každý informoval druhé o tom, co se za uplynulé dny událo v jeho sekci:

  • Aneta byla na schůzce tiskového týmu CSM - Aneta nás rovnou informovala, co bude během CSM vycházet na signály.cz. Dále řešila různá mediální partnerství, řešila úpravy na blogu CSM a různé drobnosti. Měla také hodnotící pracovní pohovor s naším duchovním.
  • Jenda měl pracovní pohovor s Anetou, komunikoval s redakcí a věnoval se běžné agendě.
  • Kristýna koordinovala účast signály.cz na festivalu Lumen, řešila věci kolem mediálních partnerství (bannery, soutěže, články...) a protože je v plném proudu zkouškové období, hodně času věnovala i učení (aby ji pak zbylo více času na signály.cz :-))
  • Naše stážistka Bára se pilně seznamovala s chodem signály.cz, účastnila se školení v Praze, které bylo zaměřené na fundrasing (z tohoto školení zpracovala zprávu pro ostatní), pomáhala s propagací signály.cz na festivalu Lumen v Trnavě, pracovala na přípravě nového ročníku Biblického impulzu a v neposlední řadě vyracovávala návrhy na nové signalácké fundraisingové předměty. 
  • Markéta měla dovolenou a po jejím skončení řešila všechno, co se během ní nakupilo - vyřizozovala staré emaily, odpovídala na dotazy apod. Také dodělávala některé staré "resty", připravovala věci na další poradu a  samozřejmě se věnovala chodu redakce a běžné agendě.
  • Zdeňka aktuálně řeší zpřístupnění signálů na IPv6.
  • Maruška se věnovala běžné agendě, propagovala signály.cz na festivalu Lumen a zaskakovala za Markétu v přípravách a zápisech z porad.


V rámci jednotlivých bodů porady jsme dále probrali:

Jako první jsme naplánovali termíny dalších prázdninových porad. Dále Kristýna stručně shrnula, jaké akce nás v následujících dnech čekají. Pojedeme například na Dny lidí dobré vůle, na Katolickou charismatickou konferenci a samozejmě i na Celostátní setkání mládeže do Žďáru nad Sázavou. Rádi bychom se vypravili také na festival UNITED. Na všech těchto akcích se těšíme, že nás navštívíte na našem stánku a my vás něčím příjemným překvapíme :-)

Dále jsme se věnovali novým fundraisingovým předmětům. Bára nám představila svoje návrhy, a to i s přibližnou cenovou kalkulací. Bára nás také informovala o stavu komunikace s jednotlivými firmami. Mezi nápady na nové předměty zazněly například: mikiny (s kapucí); kšiltovky; termohrníčky; signální zubní kartáček; lepící štítky na oddělení papírů; pera; USB flashka na klíče; tašky na dokumenty; speciální hrnek - když se tam nalije horká tekutina, objeví se tam logo. Přemýšleli jsme nad tím, do výroby jakých materiálu se nakonec pustíme a co necháme plavat. Pokud máte nějaké nápady či podněty, ozvěte se nám - budeme rádi! :-)

Důležitý bod naší porady byl víkend TsUnAmI, který začne už za pár dní. Aneta nám představila program. Dále jsme řešili, kdo co přesně zajistí, kdo co sbalí, kdo co přiveze, v kolik pojedeme apod.

Část porady byla věnovaná akcím na signály.cz. Řešili jsme otázku, zda na signály.cz patří akce, kde se pije alkohol - signály.cz jsou totiž primárně určeny i mladým pod 18 let. Dohodli jsme se, že takové akce na signálech mohou být, ale nebudou zařazovany mezi doporučené akce.

Celostátnímu setkání mládeže ve Žďáru nad Sázavou byla věnována další část naší porady. Bylo to ale jenom krátké zastavení - více se CSM budeme věnovat na víkendu TsUnAmI.

V redakci se nyní řeší další témata měsíce. Zamýšlíme se i nad novým projektem, který by měl být věnovaný modlitbě.

P. Jenda Balík nás také informoval o knížce, která vyjde po CSM a zmínil se o propagaci knihy skrze signály.cz.

Příští porada se bude konat 3. 7. 2012.