Druhá lednová porada v roce 2012 se konala ve čtvrtek 26. 1. 2021.



Účastníci zasedání:

Koordinátorka signály.cz Aneta Macanová (leukkippe), ekonomka Marie Vrzalová (maruskaV), manažerka Kristýna Kučerová (kucerovk),  šéfredaktorka Markéta Jeníčková (majkiii), koordinátorka vývoje Zdeňka Ptáčková (Zdendanda),

Omluveni: p. Jan Krbec (frantisek07)

Datum: 26. 1. 2012

Čas: 15:00

Místo: s.room, Kozí 8

Program:

Jako první bod porady každý informoval druhé o tom, co se za uplynulé dny událo v jeho sekci a na čem v minulých dnech pracoval:

  • Aneta se v uplynulých dnech zabývala kampaní na Erasmus stáž – mimo jiné také publikovala článek o této stáži na blogu týmu – znáte-li nějakého vhodného adepta pro pracovní stáž, určitě ho o této možnosti nezapomeňte informovat ;-) Aneta dále také řešila grant Renovabis, komunikovala se Sekcí pro mládež,  zabývala se blogem CSM Žďár, řešila různé personální záležitosti, zpracovávala plány a cíle své sekce na období červen – září a dále s námi všemi řešila, co bylo potřeba.  
  • Kristýna strávila jeden týden na exerciciích (v rámci Studijně formačního kurzu). Po návratu se vrhla s plným elánem do práce - věnovala se účasti signály.cz na diecézních setkáních mládeže (např. v diecézi Hradec Králové); odpovídala organizátorům různých plesů a zařizovala dary signály.cz do plesových tombol; řešila také různá mediální partnerství; akci Púť zalíbených, vypracovávala plány své sekce na období červen – září.
  • Markéta připravovala zápisy a sumarizaci úkolů z porady, řešila běžné redakční záležitosti a úkoly, např.  redakční blog Událostí má nyní nového vedoucího (stal se jím Ferenc). Dále připravovala kvízy k YouCatu, skrze které se můžete zapojit do soutěže, tématu YouCat se ale věnovala i více, stejně tak novému tématu měsíce, které bude znít VZTAHY a ke kterému již na signály.cz běží nová soutěž. Zajišťovala také štítkování akcíplesy a duchovní obnovy, vypracovala výroční zprávu své sekce a plány své sekce na období červen – září.
  • Zdeňka nás informovala, že proběhla úprava Home Page - novinkou je  tlačítko „vlnka“, kterého jste si již určitě všimli ;-) Nově je také jiné řazení tlačítka  "líbí se mi" pod příspěvky, signály.cz již také přešly povinně na SSL; dále také proběhly  interní úpravy blogů (např. správné zobrazování autorů šablon). I ona také zpracovávala plány své sekce pro tento rok.
  • Maruška se věnovala běžné agendě, vyřizovala vrácení klíčů od naší kanceláře, které byly půjčené, starala se o náš e-shop a i ona vypracovala plány na rok 2012.


V rámci jednotlivých bodů porady jsme dále probrali:

Grant Renovabis je již perfektně přeložen, a tak brzy poputuje ke svému podání. Pevně věříme, že bude nakonec úspěšně přijat. :-)

Školení Redmine se tento týden bohužel nekonalo, proto jsme zkusili naplánovat další možný termín, ve kterém by mohlo proběhnout. Tento termín by mohl být při naší příští poradě, 2. 2. 2012. Školení zajistí vývojový tým. Redmine by měl usnadnit organizaci úkolů a systematizaci různých dokumentů a materiálů.

Jelikož je v plném proudu zima, několik z nás by rádo vyrazilo na hory. Dalším bodem porady tak byly také naše dovolené. Snad se všichni na signály.cz zase v pořádku ze zasněžených hor (či dalekých krajů) vrátíme ;-)

Pomalu ale jistě se také blíží Celostátní Fórum mládeže. Své zástupce na něj vyšlou i signály.cz, což bylo dalším bodem naší porady.

Je období plesů, a tak se nám často ozývají jejich organizátoři s dotazy, zda bychom neposkytli nějaký dar do tombol. Věnovali jsme se tomu na naší poradě, kdy nás Kristýna informovala, co za dary poskytujeme – poukázku na tričko a naší knížku "Klávesnicí mezi nebem a zemí". Doufáme, že výherci udělají tyto ceny radost. :-)

Určitě víte, že signály.cz mají také své speciální placky. Na poradě jsme se bavili o potřebě jejich doobjednání. Kristýna nám představila svůj návrh, kolik kusů má v plánu objednat a i firmu, kde je budeme objednávat.

Dalším bodem naší porady bylo Zasedání Sekce pro mládež, které se bude konat v následujícíh dnech ve Žďáru nad Sázavou. Na tato zasedání obvykle jezdí Aneta, tentokrát ale nemůže. Místo ní tam pojede majkiii a Kristýna.

Plánovaný tvořivý víkend (nově spíše "tvořivý den") se rýsuje ve stále jasnějších obrysech. Máte rádi tvoření? Korálkování, smalt, případně fimo? Rádi byste pomohli signálům? Ozvěte se Kristýnce (mail: [email protected] , či vzkazem), která tvořivý den pro signály.cz organizuje. Akce se uskuteční nejspíše v sobotu, a to buď 3. nebo 10. března.

Letem světem jsme také probrali účast signály.cz na slovenském festivalu Lumen. Propagaci na něm má dále ve svých rukou Kristýna.

V týmu bychom rádi obnovili myšlenku společného organizačního online kalendáře. Realizaci tohoto počinu bude dále rozvíjet naše vývojářka Zdeňka.

V následujícím bloku porady jsme představovali plány svých sekcí na období květen – září. Následným bodem porady byla účast signály.cz na Celostátním setkání mládeže ve Žďáru nad Sázavou. Tentokrát jsme hlavně řešili otázku dobrovolníků na setkání a samotnou naši účast nás (členů RT) na setkání. Dále také potřebné prostory, stany apod.

Naše příští porada se bude konat už za týden 2. 2. 2012.

Přejeme vám krásné zimní dny ;-)