Ples a vernisáž fotografií je za námi, a tak tato porada měla hodně evaluační (hodnotící) charakter. Ale jedny akce jsou za námi a před námi je stále spoustu dalších nových výzev...nikdy nekončící příběh...který doufáme vás baví stejně tak jako nás:o) ...i v den sváteční, který jsme začali společnou mší v jezuitské kapli.

Účastníci zasedání:

Aneta Macanová (dále Leukkippe), Petra Vašíčková (dále petka84), Marie Vrzalová (dále MaruskaV), Zdeňka Ptáčková (Zdendanda), Kristýna Kučerová (dále kucerovk), Michaela Gálová (dále Mižu89), p. Jan Krbec (dále frantisek07)

Host: o. Jenda Balík

Omluveni: Soňa Borovská (dále sonulka-b), Markéta Jeníčková (dále jen majkiii)

Datum: 17. 11. 2011

Čas: 9:00

Místo: s.room, Kozí 8


Co se stalo

Hlavními událostmi posledních dní byl, jak už jsme zmiňovali v úvodu, ples a vernisáž vítězů fotek z Madridu. Na plese jsme pracovali všichni - majkii zpravovala událost na signaly.cz, stážistky měli nastarosti tombolu, leukkippe pozvánky a program s půlnočním překvapením, kucerovk se zabývala výstavou, kterou jste v rámci výročí 10let domény mohli vidět v sále a MaruškaV se vám věnovala při nákupu lístků. Celkově měla nad celým plesem dohled petka84, která má ve svém pracovním popisu právě takové jednorázové akce. Věřím, že všichni zúčastnění byli s podmínkami spokojeni a na plese se jim líbilo. Leukkippe jako naše vedoucí se ale zabývala také spousty jinými věcmi. Například řešila naše "nové" tiskárny na s.roomu, grant renovabis, problémové uživatele a případné stížnosti a propagační materiály. Kucerovk, naše manažerka pro propagaci a PR, pracovala s ekonomkou MaruškouV na grantech, vykomunikovávala různé dohody a spolupráce s jinými organizacemi - např. mediální partnerství atd. Objednávala taky nová trička, na které se můžete těšit, byla za paní účetní s MaruškouV a pracuje taky na e-shopy. Petka84 byla v maximálním pracovním vytížení, protože ples a vernisáž v jeden týden dá dost práce. Díky ale úžasným dobrovolníkům, kteří s plesem moc pomohli, vše šlo hladce a bez větších problémů. Vedle toho ještě stihla organizovat poradu a spravovat T-mobile. Šéfredaktorka majkiii dělala na nových tématech, také máte díky ní možnost zapojit se do soutěže "můj zážitek se signaly.cz", plánuje se týden modliteb za signaly.cz, a krom toho řešila taky běžnou agendu a komunikaci s uživateli. Zdendanda jako vedoucí vývoje pracovala na technickém vývoji - můžete si všimnout nového pruhu novinek dole na stránce, taky se řešily duplicitní nicky a SSL certifikát, kterého jsou nyní signaly.cz vlastníkem, což znamená, že naše data jsou v ještě lepším bezpečí. A nakonec naše ekonomka MaruškaV, o který už bylo několikrát řeč - řešila hlavně granty a vše, co se točí kolem peněz.

Program

Další poradu jsme naplánovali za 14dní na 1.12. 2011 16,00.

V Infosekci jsme jen letmo a rychle byli informováni o průběhu Biblického impulzu 2011, který končí teď s listopadem a grantu Renovabis, který se teď překládá.

Program jsme začali tím, že jsme dali prostor našemu hostovi, o. Jendovi Balíkovi, který nám poděkoval za spolupráci na knize o WYD Madridu. Upozornil nás na to, že bychom měli stále myslet na budoucí generace a měli "vychovávat" naše nástupce. Informoval nás o finanční podpoře ze strany Sekce pro mládež, se kterou můžeme počítat Probral s námi účast zástupců signaly.cz na Fóru mládeže a Konferenci o mládeži. Přinesl také své podněty o tématech "sociální nauka církve", možné práce s youcatem aj. Dále jsme se přesunuli k tématu výstavy a plesu, které jsme zhodnocovali. Vernisáž nebyla letos realizovaná s žádnými velikými očekáváními a spíše v menším měřítku, takže vše proběhlo v pořádku a v příjemné rodinné atmosféře. Mrzelo nás jen, že se nám nepodařilo zajistit žádný kulturní program, což bychom příště rádi napravili. Potěšilo nás i to, že se na nás došla podívat Tv Noe a poslechl si nás i Proglas. Ples bylo velké téma samo osobě. Sečteno a odečteno byl hodnocen kladně. Zdálo se, že účastníci byli spokojeni, ikdyž stále je co vylepšovat:o) V oblasti personáliích jsme řešili odchod Petky84, která na signaly.cz končí s koncem tohoto roku a jejíž funkce bude zanikat a tak jednotlivé úkoly budou přerozděleny mezi jednotlivé členy RT. Řešili se také nové pracovní posily přes Erasmus, které budeme teď hledat. Pokud tedy znáte někoho ze Slovenska, kdo by si rád udělala Erasmus stáž u nás na signaly.cz jako IT, žurnalista nebo v něčem podobném? ...tak se klidně ozvěte a nakontaktujte se s námi. Další slovo si v programu porady si vzala Zdendanda, která s námi řešila změny ve vývoji - blogy a komentáře. Taky jsme už otevřeli otázku vánočních přání a vánočního (adventního) večírku.  Taky se naplánovala další akce Tsunami pro dobrovolníky a RT na 23. - 25.3.2012. Poslední, ale né zrovna malou otázkou porady bylo Celostátní setkání ve Žďáru - jak a kde tam budou mít signaly.cz místo, co všechno podnikneme a co bude třeba zařídit. Takže o tomto tématu se signaly.cz ještě uslyšíte hodně:o)

A jak jsme svátečný den začala svátečně mší, tak jsme ho taky svátečně ukončili výborným obědem. Přejeme vám všem ...tobě, tobě a taky tobě...požehnaný čas plný radosti a pokoje.