Po týdnu jsme se opět setkali u porady, a to tentokrát se vzácným, ale již dobře známým hostem, o. Jendou Balíkem, který nás má teď pod svými křídli. A že jsme byli hezky pracovně rozjetí, tak porada byla pěkně svižná a operativní.

Účastníci zasedání:

Aneta Macanová (dále Leukkippe), Petra Vašíčková (dále petka84), , Markéta Jeníčková (dále majkiii), Marie Vrzalová (dále MaruskaV), Zdeňka Ptáčková (Zdendanda), Kristýna Kučerová (dále kucerovk)

Omluven: p. Jan Krbec (dále frantisek07), stážistky Soňa Borovská (dále sonulka-b), Michaela Gálová (dále Mižu89)

Datum: 20. 10. 2011

Čas: 16:00

Místo: s.room, Kozí 8


Co se stalo

Sice jsme měli poslední poradu před týdnem, ale až jsme byli překvapení, kolik jsme toho za jeden týden stihli. Leukkippe měla několik pohovorů s vedoucími z různých sekcí, řešila také webhosting AKSM a problémové uživatele. Kucerov se formovala na SFK (studíjně formačním kurzu), byla i se stážistkami a Petkou84 na Dnech důvěry v Olomouci, kde jste tak měli možnost se setkat se signaly.cz. Řešila soutěž pro členy občanského sdružení a udělala pořádek v propagačních materiálech. Rychle se blíží náš 1. ples signaly.cz, takže každý z nás pracuje na tom, aby dopadl co nejlíp. Krom toho taky petka84 monitoruje průběh Biblického impulzu, kterým už některé města naplno žijí. Přidejte se taky! Peťka84 má taky nastarost výstavu vítězných fotografií, která začíná 8.11.2011. Majkii i se stážistkami pracovali na mnoha věcech redakce - mohli jste si přečíst několik článků z rubriky V akci, běží téma měsíce růženec a už se taky chystá listopadové téma. Taky můžete na signaly.cz najít odkaz na WYD 2013. Vedoucí vývoje Zdendanda nezahálela a pracovala na úpravě některých blogů a díky ní (a jejímu týmu vývojářů) také mohl být spuštěn systém prodeje lístků na ples. Naše nová ekonomka MaruškaV se zaučovala a už pracuje na psaní grantů a můžete si u ní koupit lístky na ples ([email protected]), jejichž počet rychle klesá.

Program

Další poradu jsme naplánovali za 14dní na 27.10. 2011 v 16,00. Taky bylo zdůrazněno, abychom se snažili šetřit zařízení s.roomu, protože už je na něm viděno jeho aktivní využívání - tak aby nám co nejdýl vydrželo.

Následovala Infosekce. V té jsme se dozvěděli o tom, že žádost o grant Renovabis je už v poslední fázi - je pročítán a kontrolován. A seznameni jsme byli také s tím, jak probíhá Biblický impulz - již bylo zaregistrováno 14 akcí z celé republiky a tuto neděli ve 12,25 se na ČT 24 můžete podívat také na reportáž o tom, jak to může na Biblickém impulzu vypadat.

V samotném Programu jsme se o věcech už nejen dovídali, ale také je řešily. Začali jsme problematickými uživateli. Ti, kteří porušují na signaly.cz pravidla a byli již několikrát upozorňováni, budou smazáni, tak jak je uvedeno v pravidlech. V těch také došlo k několika malým změnám. Bod 9.3. byl vymazán a bod 9.1. byl z technických důvodů rozšířen o toto znění „Smazání účtu je nevratné a takto zrušený účet už nelze obnovit“. Byl také rozšířen bod IV o IV.10 Možnost sdílení videí a odkazů. Provozovatel umožňuje všem zaregistrovaným uživatelům sdílet s ostatními skupinami uživatelů odkazy na videa či jiné internetové stránky." V dalším bodě jsme informovali o. Jendu Balíka o možnosti účasti zástupců naší římskokatolické církve na Komisi pro mládež Ekumenické rady církví. Signaly.cz budou sledovat i nadále novinky i v těchto kruzích. Nejaktuálnějšími tématy se pak stala výstava vítězných fotografií signaly.cz a ples, který se blíží a na který se můžete těšit 11.11.2011. Řešili jsme lístky, tombolu, dobrovolníky, výzdobu i bar. Budeme se snažit, aby se tam všem zúčastněných líbilo a všichni jsme si to užili. Kdyby někdo ještě rád s něčím pomohl, tak určitě budeme rádi. Hlásit se můžete Peťce84 ([email protected]). Kdyby také někdo měl pro nás cenu do tomboly - je vítán! Na závěr jsme řešili naši účast na konferenci ve Lvově, kam pojede představit signaly.cz Zdendanda a také tři z nás se vydají na konferenci o mládeži. Kucerovk s Anetkou také představili aktuální stav fundraisingových a propagačních materiálů a řešili jsme také jejích rozšíření, abyste i na Vánoce mohli své blízké potěšit třeba signaláckým dárkem. Poradu uzavřel o. Jenda Balík předtavením se ostatním členům RT, kteří ho ještě neznali. Povzbudil nás také v naší činnosti, dal nám mnohé tipy a zdůraznil podstatné. Jeho přítomnost nás opravdu potěšila a povzbudila.

Na závěr přejeme vám všem požehnaný čas - ať už je studijní nebo ho prožíváte jakkoliv jinak - kéž je k radosti vás i lidí kolem vás.