S novým akademickým rokem se rozjelo i spoustu nových akcí. A že nabídka je široká, signaly.cz nezůstávají pozadu a tak se také můžete těšit s námi na spoustu zajímavých akcí.

Účastníci zasedání:

Aneta Macanová (dále Leukkippe), Petra Vašíčková (dále petka84), , Markéta Jeníčková (dále majkiii), Marie Vrzalová (dále MaruskaV), Zdeňka Ptáčková (Zdendanda), stážistky Soňa Borovská (dále sonulka-b), Michaela Gálová (dále Mižu89)

Omluven: p. Jan Krbec (dále frantisek07), Kristýna Kučerová (dále kucerovk)

Datum: 13. 10. 2011

Čas: 16:00

Místo: s.room, Kozí 8


Co se stalo

Leukkippe se účastnila zasedání sekce pro mládež, kde nás jako vždy zastupovala, sleduje také všechno, co se v signaly.cz děje a ještě stíhá ke všemu přiložit ruku k dílu. Stíhá toho opravdu hodně. Majkiii i se stážistkami naplno pracují na práci redakce. Píšou články, dělají reportáže, dělají plány redakce a spoustu jiného. Momentálně také všichni žijeme plesem, který se rychle blíží. Stážistky pomáhají s tombolou, od včerejška je možné si také koupit lístky a připravujeme vše, co je se správným plesem spojené. Kristýnka tentokrát na poradě nebyla, protože je na formačním kurzu, ale ještě než odjela, tak stačila předat Marušce sekci ekonomiky, chystala věci na PoMadridko a povyřizovala i s Maruškou všechny potřebné záležitosti sekce Ekonomiky i Marketingu. Majkiii i se stážistkami se hodně točila kolem tématu růžence, který tento měsíc je hlavním tématem a snažila se dát do kupy dobrovolníky redakce. Zdendanda, jako vedoucí sekce vývoje má za sebou setkání vývojářů, řešila spoustu problémů a dotazů kolem technické stránky signaly.cz a zabývala se soutěží fotek PoMadridu. A já, Peťka84 teď žiju hlavně Biblickým impulzem, který se v některých městech už krásně rozjel a doufám, že to tak půjde i dál. Můžete se také podívat na pořad o Biblickém impulzu na České televizi příští neděli kolem poledne na ČT2. Také jsem se účastnila setkání komise pro mládež Ekumenické rady církví a pracuji i s ostatními na plánování výstavy a vernisáže PoMadridU a plesu.

Program

Další poradu jsme naplánovali už za týden 20.10. 2011 v 16,00 a tentokrát se budeme těšit i na návštěvu - Jendu Balíka.

V rychlém přehledu o aktuálním stavu různých akcí jsme se dozvěděli, že grant Renovabis postupuje ve svém vývoji, proběhla pomadridská setkání v Olomouci a Litoměřicích, kde jsme měli účast a vývoj nás informoval o tom, čemu bysme se měli vyvarovat při publikování článků.

V Programu toho tentokrát bylo opravdu hodně. Začali jsme něčím příjemným Biblickým impulzem, ke kterému vznikl videospot, který má povzbudit vysokoškoláky, aby se nebáli uspořádat vlastní akci Biblického impulzu. Následovala již méně veselá témata, a to problematičtí uživatelé. Chování některých uživatelů již dlouhodobě se přibližuje kyberšikaně a to je něco, co na signaly.cz nebudeme tolerovat a budou v tomto směru konány již praktické kroky. Nikdo by totiž neměl druhému ubližovat, a to ani přes komunitní sítě! Dalším bodem porady byla spolupráce s Ekumenickou radou církví, kterou budeme příště probírat také s Jendou Balíkem. Fotosoutěž už se blíží ke konci a s ní je spojená výstava fotek, na kterou se můžete těšit od 8.11. do 1.12.2011 v Galerii na SC. Tímto také chceme moc poděkovat Paji Prokopové a Lence Češkové, které nám úžasně vyšli vstříct s tímto termínem. Díky. Následně jsme řešili úpravu pravidel signaly.cz, které by měly více reflektovat změny a novinky na našem webu. O změnách se uceleně rozhodně příště a budete o tom informováni. Na co se jistě také můžete těšit jsou aktivity spojené s 10. výročím domény signaly.cz - bude o tom jedno celé téma měsíce a také jste jistě postřehli, že chystáme k této příležitosto ples. Lístky je možné zarezervovat online na mailu [email protected], v pondělí je můžete koupit i osobně na SC v Brně u nás na s.roomu a zamluvit ubytování si můžete na [email protected]. Kapacity jsou však malé. Pokud byste také rádi s plesem nějakým způsobem rádi pomohli, tak se můžete hlásit také mě (Peťce84) na [email protected] a pokud byste měli tip nebo dar pro nás do tomboly, tak i za to budeme rádi:o) Posledními body porady pak byli "diskuze" a to, jak a co s nimi na signaly.cz. a také možnost jet nás prezentovat na konferenci pastorace mládeže na Ukrajinu. Řeč byla také o děkovných plackách a nové možnosti informačního systému RT (Redmine), se kterým přišla Zdendanda a který nás všechny nadchl. Do konce porady zůstali jen ti "nejsilnější":o) Zakončili jsme tak, jak jsme začali, modlitbou a unaveni jsme se vydali všichni domů.

Přejeme Vám, aby i vaše práce či studium byla požehnaná a vaše dny naplněné radostí a pokojem. Kéž je vám na signaly.cz milo, protože to je to, co bychom si tady všichni přáli.