Od poloviny září probíhala na komunitním webu křesťanské mládeže signály.cz fotografická soutěž o nejlepší fotku ze Světového setkání mládeže v Madridu. Do soutěže bylo nominováno přes dvě stě fotografií. O vítězích rozhodli sami uživatelé signály.cz ve spolupráci s odbornou porotou.


Soutěžní kategorie

Celkem bylo stanoveno deset kategorií, do kterých mohly být fotografie nominovány. Kategorie zněly: Cesta, předprogram, program v Českém národním centru, oficiální program, lidé, příroda, památky, jídlo, Quatro Vientos, Svatý otec. Do každé kategorie mohl každý autor nominovat jednu fotografii. Své fotky ale mohl nominovat do všech výše uvedených kategorií - jeden autor tak nejvíce mohl zaslat deset snímků.

Autoři do soutěže zaslali více než dvě stě fotografií. Nejvyšší počet fotografií byl nominován do kategorie „Lidé“, a to třicet dva fotek. Nejméně pak do kategorie „Program v Českém národním centru“.

Průběh soutěže

Nominace fotek probíhala v druhé polovině září. V této době mohli uživatelé signály.cz zasílat své tipy na nejlepší fotky Realizačnímu týmu signály.cz, který následně ze zaslaných fotografií vybral do každé kategorie deset fotografií. „Přestože na nominování fotografií bylo málo času, byla jsem překvapená, jak velký zájem soutěž vzbudila a kolik nám přišlo fotografií,“ popisuje koordinátorka signály.cz Aneta Macanová. Z desítky vybraných snímků pak následně začátkem října uživatelé signály.cz a odborná porota vybírali tři vítězné fotografie.

Výherci

O konečném pořadí vítězných fotografií rozhodly hlasy jak uživatelů signály.cz, tak i odborníků. Zvoleno tak bylo první, druhé a třetí místo v každé kategorii.

Kategorie Program v Českém národním centru má obsazené pouze dvě první místa, a to z důvodu nízkého počtu nominovaných fotek. Díky shodě hlasů v kategorii Svatý otec jsou v této kategorii dva vítězové. Celkově se nejlépe umístil Dominik David, který tři kategorie vyhrál a třikrát skončil na druhé místě.

Cesta

1.      Lucia Vašutová
2.      Bára Křížová
3.      Tomáš Pejchal

Jídlo

1.      Bára Křížová
2.      Dominik David
3.      Matouš Venkrbec

Lidé:

1.      Marie Cíchová
2.      Dominik David
3.      Pavel Wilhelm

Oficiální program:

1.      Dominik David
2.      Iva Ondrová
3.      Martin Hudcovič

Památky:

1.      Dominik David
2.      Lenka Kameníková
3.      Markéta Ondrová

Předprogram:

1.      Tomáš Bajer
2.      Domink David
3.      Maruška Tauchmanová

Příroda:

1.      Bára Křížová
2.      Jan Žofák
3.      Filip Landa

Program v CNC:

1.      Dominik David
2.      Vojta Novák

Quatro Vientos:

1.      Lucia Vašutová
2.      Bára Křížová
3.      Lukáš Hrabý

Svatý otec:

1.      Lenka Kameníková
2.      Martin Hundovič
3.      Filip Ge

Výstava vítězných fotografií

Vítězné fotografie bude možné shlédnout od 8. listopadu 2011 v prostorách Studentského centra v Brně (Kozí 8). Vernisáž této výstavy proběhne 8. listopadu 2011 ve 20:00 hod.

Výstava připomene nejen prožité dny v Madridu, její otevření bude zároveň věnováno příležitosti oslavy desíti let existence webových stránek křesťanské mládeže www.signaly.cz.

 

Fotografie, které se umístily na prvním místě, můžete shlédnout na webu signály.cz: http://www.signaly.cz/fotky/48400.

 

Foto: Marie Cíchová, kategorie Lidé