Před 10 dny jsme spustili "rozprodávání loga signály.cz", abychom sehnali prostředky na jejich provoz pro letošní rok. Již se rozprodalo 23 668 obrazových bodů z celkových 160 000. Dává nám to tak skvělý předpoklad, že když se přidají další uživatelé, podaří se nám prostředky pro tento rok seskládat z darů, které jsou třeba jen 25Kč.


Je velice zajímavé pozorovat jak se logo prodává a co lidé dávají do pozdravů ke svým částem loga. Postupný růst cifry můžete sledovat na http://tym.signaly.cz/1105/kupte-si-kousek-signalackeho-loga, ale nedalo mi, abych to neokomentoval ve zvláštním příspěvku.

Slibovaná rvačka

Největší bitva se strhla o písmenka v názvu "signály.cz" a o vlnku v mottu signály.cz. Nejlítější byl souboj o písmeno "s", kdy platba od zájemkyň (dvě kamarádky, které se domluvily, že si ho pořídí společně) přišla jen o několik minut dříve než peníze od dalšího zájemce, se kterým jsme se domluvili, že si nakonec místo toho vezme "z". Nedá mi také upozornit na nápad Evulky s jejím přítelem Radiem - Filipem Ge, kteří si koupili "Géčko" ;o)

Jsou tady ale i tací, kteří se na rvačku dívají, smějí se a vyplňují místa o která se nikdo nepere - například vzniklé mezírky mezi písmeny.

Hardware táhne

Je vidět, že čím konkrétnější věc, na kterou vybíráme, tím lépe se prodává - už máme zaplacený nový procesor do serveru a částečně už také RAM. Ještě by to chtělo nějaké peníze na disky a budou vám zase signály.cz běhat o dost rychleji.

Zcela záměrně ale také někteří přispívají například na propagaci v Madridu či obecně na propagační materiály se vzkazem "Ať jsou uživatelé sami propagačním materiálem! :))" nebo na školení s podmínkou "AtNaSkoleniNikdoNespi!"

Za kolik?

Dary začínají od 25 korun. Každý tak přispívá podle svých možností a je vidět, že funguje systém, kdy každý dá trochu a dohromady je to hodně. Pro statistiky: průměrná hodnota daru je 216Kč, pro opravdové statistiky: střední hodnota všech darů je 190. ;o)

Co vzkazují kupující?

Povzbuzují obecně signály.cz třeba výzvou "Ať se nám vlní :-)", či trochu sportovně "Signály, do toho!". Pozdravuje vás třeba vendykr či jenda vyzývá "Buďme skvělými lidmiTÉTOzemě.AŤžijouSIGNÁLY! J;)+". Uživatel novinar vás zve prozměnu na svůj web http://cafik.xf.cz/ a ladabar na pouť litoměřické diecéze s názvem Poď NA Póť, která má i svojí videopozvánku na youtube.com. V pozdravech se najde i osobní vyznání: Jen on je má skála!

A na závěr ten nejdůležitější pozdrav od uživatele dishtarsun:

Laudetur Iesus Christus

Děkujeme!

Všem, kteří přispěli, moc děkujeme, že nám umožnují dále zajišťovat provoz a rozvíjet signály.cz. Těšíme se, že se brzy logo pěkně vybarví celé.