První víkend v dubnu se uskutečnil Tvořivý víkend s výrobou náušnic pro signály.cz.

Hlavním posláním víkendovky, která proběhla v brněnském s.lifu, bylo setkání uživatelů signály.cz v reálném světě (a nejenom přes internet :)) a výroba náušnic, které se později prodávaly na diecézních a arcidiecézních setkáních mládeže v Brně, Olomouci, Hradci králové a ve Štramberku (Ostravsko-opavská diecéze).

Sešlo se nás celkem devět nadšenců z celé republiky (nechyběli zástupci z Moravy ani z Čech :)) a za podpory několika obyvatel s.lifu se nám podařilo vyrobit asi 200 párů náušnic, nějaké přívěsky a náramky.

Vyráběli jsme z korálků, z FIMO hmoty a taky pomocí plstění. Na fotky přímo z jádra všeho dění se můžete podívat tady: http://www.signaly.cz/fotky/44832

A co na Tvořivý víkend říkali přímo účastníci?

Článek účastnice a zároveň jedné z pořadatelek víkendu si můžete přečíst přímo tady :))

Dva pánové, pět slečen, dvě paní - každý z jiného místa republiky. Jeden dům, plná lednička, zarovnaný stůl. Spousta drátků,hora korálků, Fimo a konec konců spousta podařených výrobků. Velmi příjemně strávený víkend charakterizovala hitparáda jednoho mimochodem velmi šikovného mladíka a nekonečně mnoho perel (nejen těch na šňůrce). Nejdříve jsme vyráběli z korálků. Když zásoby došly, přešli jsme na „fimaření“ – nastala chvíle, kdy každý mohl pustit svou fantazii na špacír. Proto není divu, že vznikaly náušnice ve tvaru rákosníčků, tučňáků, ovešek (Shaun =)), melounů, kachniček, žabek a tak všelijak. Pár odvážnějších slečen se dalo do vyrábění se strojkem. Snaha udělat hada co nejdelšího a nejbarevnějšího se vyplatila a vznikaly tak vážně originální kombinace. Řetízky, náušnice….a pořád dokola. Sem tam se našel někdo, kdo si chtěl vybít energii plstěním. Probodávat vlnu na molitanové podložce není vůbec náročné, ale efektní a místy bolestivé =D. Vzhledem ke krásnému aprílovémupočasí jsme si užili i venkovního prostředí. Trouba hřála na plné obrátky a veškerá zvěř námi vytvořená se pekla spolu s vynikajícím obědem. Místní mistr vtipu a fotografie neváhal zachytit proces výroby a zapojit ruku k „dílku“. Některé parádnice se vyfotily a tak vznikla i jakási památka.
Nakonec bych chtěla poděkovat všem, co přijeli a podpořili svou fantazií a šikovností signály.cz.

@MishaZ

Na tvořivém víkendu se nám podařilo spojit příjemné s užitečným. Ještě jednou díky všem, kteří nám pomohli. Za krásné fotky patří velké díky také fotografovi Radkovi,  :)