Rok s rokem se sešel a rozhodli jsme se opět uspořádat summercamp pro naše dobrovolníky - jak pro ty, kteří už s námi nějaký ten pátek spolupracují, tak pro ty, kteří by se do signály.cz chtěli zapojit příští školní/akademický rok nejen v Brně, ale i po celé ČR. Formou rozhovoru s HejTim - koordinátorem projektu signály.cz vám přiblížíme jak bude letošní summercamp vypadat.


Mohl bys nejdříve vysvětlit co to Summercamp signály.cz je?

Vždycky říkám, že je to taková týdenní vzdělávačně-pracovní teambuildingová akce. Loni jsem použil na devcampu pro vývojáře následující náčrtek, který má vystihovat 4D - čtyři rozměry, který summercamp dobrovolníkům nabízí:

1, vzdělání (aby se něco nového naučili)

2, signály.cz (aby posunuli signály.cz o kousek dál)

3, lidi (aby se mezi sebou lépe dobrovolníci poznali)

4, Bůh (aby prohloubili svůj vztah k Bohu)

Proč jste se vůbec s Realizačním týmem rozhodli uspořádat takovou akci?

Jednak jako takovou odměnu pro naše dobrovolníky, protože školení, která pro ně chystáme, využijí i jinde než na signály.cz a normálně by za jedno zaplatili více jak 5000. Druhak si myslíme, že je dobré, když se sejdou v reálu lidi, kteří spolu převážně komunikují jen přes internet.

Která školení absolvují účastníci letos?

Účastníci marketingově-propagační a redakční části summercampu absolvují "Psaní textů pro web a copywriting" v podání Marka Prokopa, který je uznávaným odborníkem celkově na internetový marketing a se školeními už má téměř desetiletou zkušenost.

Účastníky vývojové části summercampu pak čeká "jQuery a AJAX prakticky" v podání Jakuba Vrány, který je uznávaným odborníkem na PHP, MySQL a bezpečnost webových aplikací.

Co bude pracovním obsahem?

Všechny sekce se budou věnovat nové verzi signály.cz - JP2, která, podaří-li se to, by měla být týden po Summercampu spuštěná na Celostátním setkání animátorů.

A co lidský a duchovní rozměr?

Určitě spolu vyrazíme někam do přírody a společné jídlo je velká společenská událost - nikdy nezapomenu hlášku z loňského devcampu: "Ta marmeláda je starší než Google!". Po celou dobu by tam s námi měl být náš duchovní Jenda Krbec, jehož přítomnost velice oceňovali účastníci loňského summercampu. Významné místo tam má také společná modlitba.

Je to určitě i pro nové dobrovolníky?

Ano, jen jsme si stanovili limit 10 nových dobrovolníků, abychom to zvládli - každý totiž bude potřebovat jednoho až dva zkušené dobrovolníky, aby mu pomohli se zorientovat v práci na signály.cz. Ať mě kdyžtak kontaktují na [email protected] a domluvili bysme se jak se mohou do signály.cz zapojit.

A koho momentálně hledáte?

Nejvíc spolupracovníky redakce a grafika. Také bychom potřebovali nové pomocníky do marketingu a propagace ve spojitosti s novou verzí - jednak je to nová příležitost propagovat signály.cz a druhak bychom chtěli pozměnit marketingovou strategii, což by se mělo hodně řešit právě na summercampu. Hodily by se taky ještě tak jeden či dva programátoři.

Mohl bys ještě říct kdy a kde bude summercamp probíhat a jak se na něj mají dobrovolníci přihlásit?

Bude probíhat v Charvátech u Olomouce první týden v srpnu. Stávající dobrovolníci ať se hlásí přímo na profilu akce tady na signály.cz: www.signaly.cz/summercamp2010 a noví ať mi napíší jak by se chtěli zapojit na email [email protected] a domluvíme se.

Díky za rozhovor.

Pokud byste se chtěli dozvědět jak to vypadalo na loňských campech, které byly zvlášť - jeden pro vývoj a druhý pro marketing, propagaci a redakcí, můžete si přečíst či prohlédnout reportáže účastníků:

herby: devcamp - http://vyvoj.signaly.cz/0908/summer-devcamp-2009

dominikdavid: fotky z devcampu - http://www.signaly.cz/fotkyAlbum.php?albumId=32355

novakow: fotky z propagačně-redakčního summercampu: