V předvečer diecézních setkání mládeže, v pátek 26. března 2010, poprvé spatřila světlo světa knížka signály.cz s názvem Klávesnicí mezi nebem a zemí. Na více než sto stránkách je shromážděno přes čtyřicet blogových článků, které byly vybrány z více než 30 tisíc blogových příspěvků vás uživatelů. Již nyní si ji můžete koupit!


Do knížky jsme zkusili vybrat takové příspěvky, pomocí kterých seskládáme pohled mladých ze signály.cz na život člověka od početí až do smrti a vlastně i po ní. Stejně jako je pestré složení uživatelů signály.cz, jsou pestré i styly příspěvků v této knize.

A proč právě Klávesnicí mezi nebem a zemí? Při vymýšlení názvu jsme v něm chtěli odrazit to, že většina příspěvků pojednává o životě tady na zemi, ale „zvedá oči k nebi“. Klávesnice značí prostředek, kterým o tom bylo vydáno svědectví. Protože jen málo z blogových příspěvků obsahuje obrázky, požádali jsme jednu ze signáláckých blogerek – Lídu Mackovou, aby některé z nich ilustrovala. Její kresby knížku velice krásně doplňují. Na další její díla se můžete podívat kde jinde než na jejím blogu lidak.signaly.cz.

Protože signály.cz se snaží podporovat setkávání lidí nejen na internetu, ale i v reálném světě, na konci každého příspěvku je pole, kam si majitel knížky může nechat autora podepsat. V tom je tato knížka jiná než spousta ostatních – nenapsal ji někdo, s kým se zřejmě čtenáři za svůj život nepotkají. Naopak, je velice pravděpodobné, že minimálně s některými z autorů se mohou setkat na nějaké křesťanské akci, kterých na signály.cz je spoustu.

Kde lze knížku koupit?

  1. v našem centru signály.cz room na Kozí 8 v Brně (při Studentském centru VKH), jsme tu skoro pořád

  2. na akcích, kde bude stánek signály.cz, nejbližší: Studentský Velehrad, Mediální pouť na Sv. Hostýně

  3. možnost objednat u nás na zaslání poštou, k ceně bude připočítáno poštovné, zájemci pište na [email protected] svůj nick, jméno, příjmení, úplnou poštovní adresu, způsob platby a počet kusů. Platit je možno předem na účet na signály.cz. Při platbě na účet prosím uveďte jako variabilní symbol své číslo uživatele na signály.cz, pokud jste uživateli. Jako specifický symbol prosím zadejte 000020020. Budeme tak schopni lépe rozeznat, že se jedná o platbu za knihu.

  4. v křesťanských a jiných dobrých knihkupectvích:

    1. Knihkupectví Cesta, Rašínova 5, Brno (ověřeno)
    2. Knihkupectví Paulínky, Jungmannovo nám. 18, Praha 1 (ověřeno)
    3. Knihkupectví U sv. Víta, Hradčanské nám. 16, Praha 1
    4. Knihkupectví U sv. Jindřicha, Jindříšská 23, Praha 1
    5. Knihkupectví Kanzelsberger Zlatý Anděl, Plzeňská 344, Praha 5 (ověřeno)
    6. Knihkupectví U sv. Vojtěcha, Kolejní 4, Praha 6
    7. Knihkupectví U františkánů, Františkánská 9, Plzeň
    8. Knihkupectví U katedrály, Velké náměstí 36, Hradec Králové (ověřeno)
    9. Knihkupectví U Mikuláše, Kněžská 21, České Budějovice
    10. Knihkupectví Caritas, Puchmajerova 10, Ostrava
    11. Knihkupectví Velehrad, Wurmova 6, Olomouc (ověřeno)
    12. Karmelitánské knihkupectví, Mariánské náměstí 200, Uherské Hradiště (ověřeno)
    13. Knikupectví Veni, Sadová ul. - kostel, Zlín
    14. Knihkupectví Kostelní Vydří 58, p. Dačice
    15. Knihkupectví Jonáš, Mírové nám. 15, Litoměřice
    16. Knihkupectví U sv. Antonína, Kostelní 7, Liberec
    17. Knihkupectví U sv. Jonáše, Chelčického 8, Jičín
    18. Knihkupectví U sv. Kříže, Pivovarská 12/3, Karviná
    19. Můžeš ověřit, že v těchto knihkupectvích knížku skutečně mají anebo jsi ji viděl i v dalších knihkupectvích? Napiš nám o tom!

Cena knížky je sympatických 98 Kč a její koupí u signály.cz přispíváte na jejich provoz.

O knížce řekli :-)

Ta kytice myšlenek, postřehů, zážitků je fascinující. Dává nahlédnout do nitra autorů s otevřeností vlastní blogům a mladým lidem. A pro mne, zástupce generace, která prožila mládí v jiném světě, bez mobilů a mailů a hlavně bez svobody, která by zaručovala, že je možné veřejně a přitom otevřeně a důvěrně mluvit a psát o Bohu a Božím světě, je to krásná příležitost nahlédnout do světa dnešní mladé generace. Je povzbuzující, že mladí lidé takhle uvažují a jednají. V mnohém stejně jako generace před nimi, v něčem ale jinak, což je dáno dnešním stylem života a jeho okolnostmi. Nechybí jim však otevřenost vůči Bohu, upřímnost a velkorysost v konání dobra. Kéž je tato knížka inspirací ke stejným postojům pro všechny, kterým se dostane do rukou.

Mons. František Radkovský, biskup plzeňský

Mladí lidé v sobě mají obrovský potenciál dobra. Možná ne snadno, ale přesto s upřímností a otevřeností hledají a ... nalézají. V této knížce výběru z blogových příspěvků se před vámi otevírá svět mladých lidí – určitě ne dokonalých, ale žíznících po kráse, po životě, po Bohu! Snad i vy s nimi budete žasnout a vaše srdce se zaraduje – třeba nad jinou tváří andělů...

P. Vít Zatloukal, ředitel Sekce pro mládež ČBK