Čím dál více si uvědomujeme potřebnost grafiky na signály.cz. Nemyslíme tím grafiky pouze webové, ale i doplňkové (tj. např. trička, brožurky, různé ilustrace k článkům, tématům měsíce...).

 


 

Hlavního grafika máme. Nicméně ten se teď věnuje především velkému redesignu nové verze signály.cz a tím svojí bakalářské práci. Protože v následujících měsících tak nemůžeme počítat s jeho pomocí s jinými věcmi na signály.cz, potřebovali bychom jednoho či dva dobrovolné grafiky, kteří by nám pomohli dělat drobné věci.

Co to například bude?

 

  • Každý měsíc je třeba vymyslet nějakou vhodnou ilustraci do záhlaví webu k tématu měsíce (podobně jak jsou teď křesťanské weby)
  • Obálka pro knihu z blogů signály.cz
  • společný vzhled "redakčních blogů" signály.cz (např. tym.signaly.cz, e-nedele.signaly.cz) v novém stylu
  • Ilustrace
  • Plakátky
  • Bannery

 

Grafika by měla pokračovat ve stylu, který se snažíme rozvíjet, abychom měli všechny prezentační věci jednotné (ukázky stylu: brožura, logo s mottem, plakátek, tričko). (Krom přesně definovaných modré, zelené, černé a bílé (viz např. logo a plakátek) hledáme další doplňkové barvy - např. červenou podobnou barvám triček)

Pro grafiky

Pokud tedy jste alespoň trochu počítačově zruční, kontaktujte mě prosím na emailu [email protected] a zašlete, prosím, nějakou ukázku svojí práce a dále zpracujte alespoň jeden z následujících úkolů:

 

  • ilustrace téma měsíce března (Řády, hnutí a další církevní organizace) do hlavičky signály.cz (podobně jako jsou teď křesťanské weby)
  • symboly víry, naděje a lásky (kříž, kotva a srdce)
Na zmíněném emailu se můžete doptat na případné další informace.

Sázení knihy z blogů signály.cz

V druhé polovině února/začátek března budeme potřebovat vysázet knihu. Hledáme tedy krom grafiků i někoho schopného v tomto období nám s tímto pomoci.

Potřebný software

Podařilo se nám získat Adobe Photoshop, Ilustrator a InDesign (plus nějaké doplňky) pro neziskové účely - můžeme tedy dodat legální kvalitní software pro zpracování.