Možná jste již postřehli, že od ledna 2010 se na signály.cz uvolňuje místo šéfredaktora signály.cz. Nechcete nám pomoci najít nového?


 

 

Co takový šéfredaktor signály.cz dělá?

Tento člověk by měl zodpovídat za obsahovou stránku signály.cz a měl by přinášet podněty, jak ji zlepšit. Je to on, kdo se snaží zajišťovat Vybíráme z blogů, Slovo na den, Události, moderaci diskuzí, schvalování akcí, různé speciální blogy (Activ8, Návštěva papeže, Kulturně) a podobně. A je to také on, kdo by měl přinášet nové tipy na to, jak obsah signály.cz učinit bohatší, přínosnější a příjemnější pro všechny uživatele.

 

Co ještě dělá šéfredaktor signály.cz?

Vedoucí redakce, nebo-li šéfredaktor, je také členem Realizačního týmu signály.cz. Pravidelně se účastní jeho zasedání v Brně a pravidelně se vyskytuje v kanceláři room signály.cz. Pomáhá tak řešit i otázky týkající se celých signály.cz, nejen své sekce. Dále se zúčastňuje i různých tiskových konferencí a pomáhá shánět dobrovolníky na zajištění chodu celé redakce.

 

Jaký by měl šéfredaktor signály.cz být?

Určitě by to měl být člověk kreativní, který má nápady na zlepšení, nebojí se je prezentovat a realizovat. Také by to měl být člověk schopný pracovat v týmu, vést lidi a i člověk, který se nezalekne prvních neúspěchů. Jelikož jsou signály.cz křesťanský web, je také důležité, aby se orientoval v církevním prostředí.

 

O čem práce šéfredaktora rozhodně není?

Není to práce ve stylu „budu hlavně psát články", „bude to všechno podle mě" a „bude to procházka růžovým sadem". Člověk, který je šéfredaktor signály.cz, by měl v první řadě lidi (jak dobrovolníky v redakci, tak samotné uživatele) vést a zapojovat, než sám něco psát. Svoje nápady musí konfrontovat s technickými možnostmi webu i dalšími lidmi v RT. Ne vždycky je výsledek takový, jaký si člověk představuje.

 

Neznáš takového člověka?

Neznáš náhodou člověka, který by podle Tebe dokázal posunout signály.cz o kus dál? Člověka, který má nejen nápady, ale dokáže i dotáhnout věci do konce? Neznáš náhodou budoucího šéfredaktora signály.cz? Jestli ano, pošli nám na něj tip na [email protected]!