Vyšlo v Katolickém týdeníku Č. 43, 26.10. - 8.11.

 

V rámci jednání konference Křesťané a internetové společenské sítě, kterou pořádaly signály.cz, o. s. v srpnu 2009 v Praze, byla započata spolupráce mezi signály.cz a Proglasem. Deklaraci o spolupráci podepsal hlavní koordinátor projektu signály.cz Bc. Jan Šedo (HejTi) a ředitel Proglasu P. Martin Holík.

Web signály.cz vznikl v roce 2001 nejprve jako nástěnka akcí a časem se vyvinul do dnešní podoby. Provozovatelem www.signály.cz, za podpory Sekce pro mládež ČBK a Asociace křesťanských sdružení mládeže, o. s., je signály.cz, o. s.

Předseda, který se dlouhodobě zabývá využitím internetu pro pastoraci a evangelizaci zejména mladých, je Bc. Jan Šedo. Koordinuje celý projekt společně s duchovním P. Janem Krbcem, šefredaktorkou Markétou Jeníčkovou, koordinátorem Martinem Hořínkem a Janem Zámečníkem.

Na webu www.signály.cz naleznete informace, soutěže, akce, diskuze a blogy pro mladé. Například představení nabídky akcí pro věřící vysokoškoláky v jednotlivých městech můžeme sledovat na blogu vysokoskolaci.signaly.cz.

Mons. František Radkovský, který je v rámci České biskupské konference předsedou rady pro informační technologie a ekumenismus, na srpnové konferenci představil také jednu konkrétní aktivitu rady - portál www.pope2you.net. Celý jeho příspěvek provázel slogan "Důležité jsou vztahy, vše ostatní je technika".

Vztahy se prohlubují vzájemnou komunikací a spolupráci. Redaktoři Proglasu jsou na spolupráci se signály.cz připraveni - komunikují a vyměňují si informace. Věříme, že technika nám bude společným a dobrým pomocníkem.