Již tento pátek, 22. 5. 2009, začne v Uherském Brodu dvacet čtyři hodin nepřetržitého čtení Písma – akce Bible24.

Kolik slov dokáže člověk vyslovit za jeden den? Kolik kapitol z Bible se za 24 hodin zvládne přečíst? „Ne jenom chlebem bude člověk živ, ale každým slovem, které vychází z Božích úst," píše se v Písmu. Člověk je živ Božím slovem, které má sílu oslovovat a zasahovat do jeho života.

Bible24 začne v 17:00 hodin mší svatou ve farním kostele v Uherském Brodě, po níž bude otec biskup Josef Hrdlička číst první úryvek z Matoušova evangelia. Po něm pak budou následovat další, kteří budou předčítat verše Písma. Akce bude zakončena v sobotu, 23. 5. 2009, slavením mše svaté od 18:00.

Akce Bible24 se můžete zúčastnit samozřejmě přímo na místě, naslouchat Božímu slovu můžete ale i online ze svých domovů. Pro všechny z vás, kteří se nebude moci zúčastnit akce osobně, bude totiž na www.signaly.cz, mediálního partnera Bible24, v době čtení Písma spuštěn online přenos. Online budete moci sledovat i obě mše svaté, které jsou součástí akce. "Společně číst a naslouchat - to je výzva pro všechny z nás, pro naše společenství, pro naše rodiny," komentoval celou akci Jan Śedo, koordinátor signály.cz.

Více informací:

Markéta Jeníčková, šéfredaktorka signály.cz