Po dvoudenním aprílovém nahrazení loga signály.cz za andělíčka by se slušelo vysvětlit, co byla pravda a co byl aprílový žertík.

 


 

"Oficiální články" k aprílu

 

Jak to vzniklo

Při oslavování Zdeňčiných narozenin na signály.cz life (který je opravdu místem, kde pospolu bydlí 9 lidí, kteří se každý podílí svým dílem na signály.cz) pomalu odtikávaly hodiny do úderu půlnoci a sem tam někdo prohodil, že by to "něco chtělo na ten apríl".

Zavzpomínali jsme na různé apríly, které byly i tady na signály.cz a nakonec někdo pronesl, že bysme mohli změnit motto. Rádio prohlásil, že bysme mohli změnit logo a už to bylo na světě. Zalovili jsme v návrzích log signály.cz, které vznikaly před 2 lety. S majkiii jsme mířili najisto k andělíčkovi, kterého opravdu navrhoval wrata ve svojí obsáhlejší práci rozpracování různých typů log pro signály.cz, kde byla loga obličejíčková, človíčková, bublinkatá (ze kterých nakonec vznikla známá zelená bublina, jejímž autorem je ever (opravdu bez H)). Jeho prezentace na Vesmíru začala přednáškou o cílové skupině a andělíčcích, kdy jsem nevěděl co z toho myslí vážně a kdy je to recese (asi tak jako včera a předevčírem spoustu uživatelů signály.cz). První dva slajdy myslím mluví za vše:

Další návrhy log budou k nahlédnutí na mojí zítřejší přednášce o sociálních sítích na Diecézním setkání mládeže s otcem biskupem Vojtěchem v Brně.

Úprava sloganu pak padla vzápětí, kdy jsme poprvé spatřili andělíčka na místě zelené bubliny, kterou zručně nahradil ondra. Za asistence obiho se zachvíli změna promítla i na hlavním serveru.

Myslím, že jsme se o některých logách dokonce bavili, že bysme je sem mohli dát někdy jako apríl a letos na to došlo:o)

Nápad vznikl opravdu po modlitbě za mládež, když jsme oslavovali narozeniny Zdenii.

Po práci legraci by ondrejvalka.
Foto z programátorského doupěte (část signály.cz life, kde bydlí kluci programátoři) při činu

Mimořádné zasedání samozřejmě nebylo svoláváno, ale na life jsme byli 3 (radio, majkiii a já) ze 4 lidí Realizačního týmu (což jsme skutečně lidi, kteří jsme zodpovědní za jednotlivé sekce týmu starajícího se o signály.cz).

Moje vyjádření pak bylo spontání reakcí na reakce, které mně skutečně chodily prostřednictvím vzkazů, mailů, telefonátů, sms... Snad pro jistotu uvedu, že věta o tom, že finanční situace signály.cz, o. s. není zrovna růžová, je pravdivá, stejně jako možnosti podpory (členství ve sdružení, dar na účet 2800033168/2010, koupě trička, pomoc při hledání potenciálních inzerentů, sponzorů a nového zaměstnance, který by právě finanční situaci signály.cz, o. s. řešil více koncepčně).

Poděkování a omluva

Doufám, že jste se pobavili též. Děkuji všem, kteří se na tomto aprílu podíleli a pomáhali nám ho umocnit. Omlouvám se všem, kteří uvěřili dvoum mystifikačním článkům.

Pro příznivce andělíčka a růžové

Nezoufejte, nepřijdete zkrátka. Na herbyho blogu si můžete poslechnout známý hit Jen růžová to může být!

A zde je postup pro uživatele prohlížeče Firefox, jak si aprílové logo s mottem na signály.cz vrátit:

 

  • Pokud nemáte nainstalovaný plugin Greasemonkey, jednoduše si jej přidejte/nainstalujte do svého Firefoxu zde.
  • Po restartování prohlížeče už jen stačí přejít na tuto adresu a prohlížeč by vám měl automaticky nabídnout instalaci aprílového loga&motta
Děkuji nescafému za inspiraci pro nahrazení stávajícího loga ve Firefoxu.

Smějte se! :-)