Článek vyšel ve Farních informacích Římskokatolické farnosti Zábřeh.

JAK JSEM ZVEDAL VLNU
  Na českém internetovém poli před rokem vznikl katolický server www.signály.cz, který pomáhá mladým lidem setkávat se nejen na velkých akcích jako byl Tábor a letošní Velehrad. Díky signálům mohou udržovat vztahy s kamarády a mnoho dalšího. Signály pro nás mladé dělají mnoho užitečné práce. A proto, když jsem měl možnost nějak „signály“ podpořit, tak jsem neváhal. Vyrazil jsem zvedat vlnu pro signály.

  Rád bych vysvětlil, co to zvedání vlny pro signály je: v úterý 7.října se v Praze konalo zasedání biskupské konference, na kterém se podařilo dojednat desetiminutový prostor pro představení projektu signály.cz. Signály potřebují podporu představitelů křesťanských církví, a to jak materiální, tak duchovní, proto cílem bylo: naší reálnou přítomností v co nejhojnějším počtu během okamžiku předvést, že signály nejsou virtuálním světem, nýbrž jsou to SKUTEČNÍ LIDÉ.

  Když jsem dorazil na Loretánské náměstí v Praze, už se to tam hemžilo lidmi. Každý z nás dostal tričko a šlo se za biskupy. Chvíli jsme postávali pod okny, kde rokovali biskupové. V tom se obě okna otevřela a biskupové začali vykukovat ven. Udělali jsme dvě mexické vlny a vyprosili si požehnání. A teď nastalo největší překvapení dne. Na scénu vstoupil režisér se dvěma kamerami.

 Kamera, klapka a točíme reklamu pro signály. Běhali jsme, zamrzali
jsme, ale i přes veškerou námahu jsme si nakonec užili dobrou zábavu. Poznal jsem nové, skvělé lidi a podpořil dobrou věc. Pokud
se zas někdy bude zvedat vlna, tak neváhejte a přijeďte také.


Mikuláš Kolčava