Asi jste si všimli, že odnedávna přibylo na signály.cz pár nových věcí. S funkcí "co se děje" už vás seznámil Robert, teď je tedy na řadě objasnit i ten malý zbytek ;-)

  Na hlavní stránce přibyl, mimo již zaběhnutého Vybíráme z blogů, nový prostor Z jedné ~ vlny, v rubrice blogy nejsou řazeny už jen články podle stáří vydání, ale přibylo nové "signály.cz doporučují k přečtení" a v té samé rubrice můžete nyní najít i seznam "nej" blogů. Všechno tohle je hlavně záležitostí redakce signály.cz a má to sloužit k přehlednění obsahu. Jaký je ale mezitím rozdíl?

 

1) Vybíráme z blogů

  Prostor Vybíráme z blogů, který se nachází na hlavní stránce, má přinést pestrý průřez obsahem signály.cz. Měl by do jisté míry povzbudit i vás, blogery, k další tvorbě na signály.cz ;-)

  Výběr z blogů by neměl být zaměřen jednostranně, ale měl by opravdu odrážet to, o čem píšete, co vás zajímá. Proto, aby se článek do tohoto výběru dostal, musí být samozřejmě něčím zajímavý a měl by být i na rozumné gramatické úrovni ;-)

  Jak Vybíráme z blogů funguje? Výběr z blogů se dělá každý den mimo neděle (a věřte, není to někdy moc jednoduché:). Výběr z blogů zajišťuje několik lidí, kteří buď v noci, nebo ráno projdou všechno, co vyšlo v daný a předcházející dny a z toho pak vyberou tři články na hlavní stránku.

  Už od loňska pravidelně vybírá Tofl, letos se k němu přidaly dvě nové tváře - seily a Katulda.

  Budete-li mít někdy nějaké podměty, zaujme-li vás nějaký článek, pošlete na něj typ buďto mně nebo někomu z vybíračů ;-)

 

2) Z jedné ~ vlny

  Z jedné ~ vlny je novinka, která od konce srpna září na hlavní stránce, hned pod Vybíráme z blogů. K čemu slouží?

  Jak už jsem na začátku naznačovala, prostor Vybíráme z blogů by měl být určen pro prezentaci vás, blogerů. Minulý školní rok se často stávalo, že jsme do Vybíráme z blogů zařazovali i upozornění Týmu signály.cz, či upoutávky na redakční blogy, což jednoznačně nebylo dobře. A právě k tomuto účelu vzniklo ono Z jedné ~ vlny. Najít byste tu měli aktuální informace ze světa signály.cz, články z redakčních blogů, různé jiné informace o dění a další redakční a signální záležitosti - jednoduše je to prostor pro to, předat vám různé informace ;-)

 

3) Doporučované příspěvky

  Web signály.cz je křesťanský server - moto Týmu signály.cz je: "Přívést Krista blíž." Na signály.cz denně vychází plno zajímavých článků - mezi nimi jsou i svědectví, zajímavé reportáže z akcí, recenze či duchovní zamyšlení. Je škoda, když se tyhle články jen tak mihnou ve Výběru, protože mnohdy mohou být tím důležitým signálem pro druhé. A právě z toho důvodu začalo na signály.cz fungovat doporučování příspěvků.

  V Doporučovaných příspěvcích byste tedy měli nacházet převážně zamyšlení, svědectví, reportáže a recenze na zajímavé knihy. Je to užší výběr než u Vybíráme z blogů.

  Doporučované příspěvky najdete nahoře v rubrice blogy, nemění se tu tak rychle jak články ve Vybíráme z blogů, a tak, i když na signálech pár dní nejste, stále máte šanci najít je ;-). Hned pod nimi jsou vaše další, aktuální články.

 

4) Doporučované blogy

  V rubrice blogy, po pravé straně, najdete nově i seznam "nejlepších" blogů na webu signály.cz. Tento seznam není stálý, ale průběžně se obměňuje podle toho, jak se bloger o svůj blog stará ;-) Takže tam může být brzo i blog váš ;-) 

 

  Doufáme, že tyhle novinky pomůžou zpřehlednit obsah signály.cz a také doufáme, že se v brzké době na signály.cz objeví další "věci", které ocení všichni, kteří nechodí na signály.cz jen posílat vzkazy ;-)

Za redakci,

majkiii