Přátelé, máme tu dnes několik novinek, o které jste si hodně psali. Je to takovým prvním krůčkem, abysme vás připravili na to, jaké změny se tu za následující dva měsíce odehrají.

Dnešní upgrade signály.cz pocítí prakticky jen registrovaní uživatelé a to ve vzkazech a profilu - bylo zde opraveno několik chyb a doplněny nové možnosti. Různě pak najdete malé drobnosti.

ISQ, kecálek, pokec, jabber

Na přání několika uživatelů se pro vás pokusíme připravit jabber server. "Fuj, co to je za sprostý slovo?" si asi někteří říkáte. Nebojte se, jde o něco takového jako je ICQ či Skype, víco o tom najdete zde: www.jabber.cz. Budete si moct pak rychle psát buď mezi dvouma nebo celou skupinou uživatelů v reálném čase a nebudete muset neustále obnovovat stránku se vzkazama, jestli už vám druhá strana odpověděla. V týmu se moc nemůžeme shodnout na názvu služby. Někteří prosazují jabber signály.cz, protože na celém světě jabber používá asi 50x více lidí než ICQ a tak všichni vědí o co go. Nicméně my jsme v ČR a tady je sice taky docela vysoké povědomí o jabberu, ale už jsem jen jednomu nejmenovanému člověkovi z týmu musel několikrát opakovat jak se to píše. Když se pokusíme přeložit jabber do češtiny, tak je to něco jako brebentit, štěbetat... a pomalu se dostáváme k navrženému jménu kecálek signály.cz. Někomu se to však zdá příliš dětské a proto mě napadl název pokec signály.cz, ale to by zase mohlo někomu připadat, že je to nějaký chat. A ještě jeden z nezdůvodněných nápadů je parodie na ICQ a to ISQ (to S jako Signálácké ICQ).

A co vy na to? Který název se vám nejvíc líbí? Který máme použít

  • ISQ
  • kecálek signály.cz
  • pokec signály.cz
  • jabber signály.cz
  • máš nějaký nový nápad signály.cz? ;-)
Pište do komentářů!