Tak po poměrně dlouhé době, co se zde moc neobjevovaly nové funkce jsme se rozhodli dát všem uživatelům takový malý vánoční dárek všem uživatelům signály.cz.


Programátorský víkend

Většina funkcí je výsledkem prvního programátorského víkendu signály.cz, na kterém jsme mimo jiné absolvovali školení o bezpečnosti PHP aplikací od Jakuba Vrány, snad tedy i díky tomu budou signály.cz bezpečnější. Možná bych jen citoval J. Vránu: "Bezpečnost není vlastnost, ale míra."

Vzkazy

Čeho si asi většina lidí všimne hned na první pohled, tak se změnil vzhled vzkazů, ale nejen vzhled - nyní máte možnost zasílat vzkazy i více uživatelům.

Nastavení

Mnozí z vás určitě uvítají možnost změnit si heslo.

Akce

U akcí můžete posílat upozornění na zajímavé akce. V profilu se vám taky zobrazuje na jakou akci se chystáte. Nově se též zobrazuje, kdo akci zadal. V levém menu přehledu akcí máte také odkaz na přehled všech akcí, které jste kdy zadali (pokud jste někdy nějakou akci zadali;-)

Diskuze

Poměrně viditelnou změnou jsou také diskuze, které se rozřadili na rubriky. Zformulovali jsme též pravidla diskuzí. Snad tedy diskuze přestanou alespoň částečně dělat signálům špatné jméno.

K diskuzím je též možno přidávat odkazy k tématu (a tím pádem třeba i odkazy na často opakované dotazy).

Společenství

U společenství se můžete stát moderátory, což už teď můžete využívat třeba k tomu, že blog společenství můžou upravovat pouze moderátoři apod. Je to funkce, kterou ještě možná teď příliš neoceníte, ale věřím, že až přijdou nové funkce, pochopíte jejich význam. Správce společenství také může přímo z profilu zakládat diskuze, které jsou určené pouze pro členy společenství a nikdo jiný se do nich nedostane.

Blogy

Jak už IcePoint prozradil (Ty, ty, ty - to mělo být překvapení ;-), můžete již měnit nastavení blogu včetně vzhledu. Pokročilí uživatelé jistě uvítají možnost přímé editace css.

Novinkou také je, že se v přehledu blogů zobrazují příspěvky jen autorizovaných uživatelů - tedy další důvod proč se nechat autorizovat;o)

Změnil se též wysiwyg, který dřív nefungoval v prohlížeči Opera. Máte také přímo možnost vkládat na blog videa z youtube. Ještě ho však budeme muset doladit - nějak se nám porouchalo vkládání obrázků, tak prosíme o trpělivost.

Fotky

U fotek proběhly jen kosmetické změny, jejich čas ještě přijde;-)

CSS

Tyhle tři písmenka asi hodně z vás vůbec nic neřeknou, ale vězte, že tohle byla ta nejnáročnější změna, která tady je. Neznatelná pro běžného uživatele, zásadní pro celý vývoj.

Poděkování

Speciálně bych tímto chtěl poděkovat všem programátorům, kteří se na změnách podíleli: OndrejValka (CSS), Robert (Diskuze), IcePoint (blogy), Kuchi (vzkazy), sqdw (wysiwyg), Mario (akce), Ruff (moderátoři společenství), zomp (změna hesla). A jestli se vám nové funkce líbí, tak jim můžete poděkovat třeba vzkazem;-)

Snad jsem na nikoho a na nic nezapomněl.

I přes testování jsou zde určitě chyby, tak je prosím hlašte do diskuze: Problémy se signály.cz.

A co dál?

Dál se pokusíme pracovat na tom, abysme signály.cz dostaly tam, kde jsme téměř před rokem řekli, že bysme je chtěli mít. ;-) Dnešní dáreček berte jako takový náznak začátku fungování vývojové sekce týmu signály.cz a snad brzy začnou fungovat na plné obrátky i zbývající 4 (totiž redakce, propagace, finance a především duchovní).