Naše signály.cz se staly za tři měsíce svého provozu poměrně velkým projektem, který si vyžaduje nemálo práce. Protože se, jako křesťané, rádi dělíme o všechno, o to raději se s vámi podělíme i o práci, jejíž výsledky denně využívá 3000 lidí.


Jak to v pozadí signály.cz vypadá?



O koordinaci projektu se stará "koordinátor projektu" - tím je momentálně HejTi. Stará se o to, aby signály.cz směřovaly za vytyčeným cílem: "Přivést Krista blíž k moderním mladým lidem" a především by se měl starat o to, aby fungoval tým, který se o signály.cz stará, i proto se např. část našeho týmu sejde o víkendu ve Staré Boleslavi a ten, kdo se rozhoduje rychle, může tam jet s námi - příležitostí jak se zapojit je spousta:

Jsou vytvořeny 4 sekce:

Redakce

Redakce má dva hlavní úkoly

  • Spravovat tzv. "redakční" blogy - kterým jsou třeba teď vysokoskolaci.signaly.cz
  • Spravovat obsah zobrazovaný na signálech (schvalování fotek, moderace diskuzí, vybírání akcí do přehledu, denní výběry z blogů...)

V jejím čele je redaktor - či spíše redaktorka - signály.cz majkiii, které napište, pokud byste se chtěli podílet na redaktorské práci, kterou čte denně 3000 lidí. V redakci jsou dále hwest, ferenc, Anička a Pitka.
Momentálně se připravují tři zcela nové blogy:

  • Zpravodajský blog, který by přinášel upozornění na nejdůležitější dění jak u nás, tak ve světě, abychom se nemuseli prohrabovat v moři bulvárně psaných zpráv, které jsou publikovány často jen proto, aby se o něčem napsalo. Vyžaduje to ale sestavení celé redakce, v jejímž čele bude stát šéfredaktor, který se momentálně vybírá. Chcete si vyzkoušet práci v redakci? Být u toho, když taková virtuální redakce vzniká? Stát v jejím čele? Ozvěte se majkiii.
  • Křesťanská média - blog přinášející upozornění na zajímavé články pro nás - mladé - nejen na internetu, ale i v jiných médiích - rádiu, TV, novinách, časopisech...
  • Advent - blog, který nás bude doprovázet po celý advent, který připravuje Anička.

Napadlo vás nějaké téma na blog? Potřebovali byste s ním pomoct? Ozvěte se majkiii.

Vývoj

Programátoři
Za první měsíc jsme vyřídili několik tisíc emailů a vzkazů. Většina z nich se týkala toho, že některá funkce nefunguje tak, jak by měla nebo by mohla fungovat, tam či onde něco přidat či odebrat. O realizaci všech se stará právě tato sekce.
Ve vývojové sekci jsou momentálně aktivní Robert, Kuchi, Blahma a HejTi. Hned jak skončí stop-stav se k nim přidají mario, sqdw, pavel a icepoint. Pořád to ale nestačí na to, aby se signály.cz mohly dál plně rozvíjet. Schází nám ještě cca 6 schopných lidí, kteří umí programovat v PHP a MySQL. Chtěli bychom se společně scházet a na první víkendové sektání, které chystáme na 13. - 16. 12. pozveme i Jakuba Vránu, který nám udělá školení o bezpečnosti PHP aplikací. Pokud byste chtěli přiložit ruku k dílu, ozvěte se HejTimu

Grafici
Hlavní grafik - ever se stará o hlavní grafiku. Jakmile se posunou signály.cz o kousek dál, bude ho čekat velký úkol poupravit grafiku tak, aby se vám signály.cz líbily a mohli jste je jednoduše používat. Kromě grafiky samotných signálů mají grafici na starosti grafiku blogů - kromě šablon určených pro všechny jsou tu ještě různé redakčně spravované blogy - např. vysokoskolaci.signaly.cz, kterým dělal grafiku frydolin.  Pokud byste byli ochotní občas přiložit ruku k dílu, opět se můžete ozvat HejTimu.

Kodeři
Kodeři dělají nepříliš příjemnou práci a to takovou, že převádí práci grafiků tak, aby s ní mohli pracovat programátoři :o) Celé signály.cz nakódoval kralik včetně všech blogů, ondrejvalka po něm teď převezme práci na samotných signálech. Kdybyste byli ochotni občas nakódovat nějaký blog, tak dejte vědět zase HejTimu.

Propagace, marketing a PR

Za těmito moderními slovíčky se neskrývá nic jiného, než to, aby se o signály.cz dozvěděli všichni, kteří o nich ještě nevědí, a Ti, co je navštěvují, aby s nimi byli spokojeni. Je to pár dnů stará sekce, takže post "manažera signály.cz" není obsazena a o její plnění se tak stará celý tým. Mimo jiné na této sekci také závisí, jestli se podaří ze signály.cz vybudovat opravdu ekumenický projekt.

Ekonomická sekce

Druhý nováček mezi sekcemi. Ač se to nezdá, signály.cz spolykají spoustu nejen energie a času, ale taky peněz a jestli se budou signály.cz dál rozvíjet, musí tu být někdo, kdo se postará o to, aby byl dostatek financí na provoz a všechny související aktivity a aby všechny věci související s financováním byly vpořádku.

A co Ty?

Projekt signály.cz jsme si vymysleli my mladí. Je na nás jaké budou! Nebo nebudou?

To jestli se signály.cz posunou o kousek dál závisí také právě na Tobě! Ne, neotáčej se, na téhle obrazovce to říkám právě Tobě!