Dneska jsem s hrůzou zjistil, že na našem týmovém blogu už jsem pěkně dlouho nenapsal o tom co se děje v pozadí signály.cz. Pokusím se to tedy dnes trochu napravit.


Co se vývoje týče, od posledního příspěvku jsme se snažili odstraňovat některé vážnější chyby a nedodělky, ale zdaleka jsme neodstranili ještě všechny, na které jste nás upozorňovali a o kterých víme.

Někteří jste si možná všimli, že jsme kromě oprav doprogramovali sledování blogů na moje signály.cz, takže si můžete svoje oblíbené blogy přidat do sledovaných a hned po přihlášení uvidíte co na těchto blozích je nového (časem by mělo kromě zobrazení posledních pěti příspěvků jít i listovat archivem).

Velkým dluhem je profil, na kterém jsem v minulém týdnu sliboval, že zapracujeme - od začátku na něm postupně pracovali 4 programátoři - je to nějaká "zakletá" ;-) část. Už se našel 5. programátor, který by se do toho byl ochoten pustit, ale pustí se do toho až zkončí:

Vývojový stop-stav

Protože z původního týmu programátorů jsme zůstali tři a všichni kromě toho děláme spoustu dalšího (např. vysoké školy apod.), bude potřeba, aby se na tomhle velkém projektu začlo podílet více programátorů - první už zareagovali na naši nepřímou výzvu, ale kdybyste o někom věděli, ještě nám jich zhruba 6 schází, abysme mohli rozvíjet tento projekt dál. S tím též souvisí, že musíme projekt připravit pro nově příchozí programátory a tak se snažíme dát dopořádku dokumentaci, předpřipravit vše tak, aby se nemuseli zabývat ničím jiným než samotným programováním a některé rutinnější věci měli předchystané. Spojili jsme s tím několik změn v principu vývoje, které by bylo potřeba v budoucnu stejně udělat a tohle je docela dobrá příležitost. Tak prosím o trpělivost, snad se nám co nejdřív podaří zase nastartovat.

Redakce

Věnovali jsme se hodně vysokoškolákům (teda mluvím v množném čísle a měl bych spíš říct majkiii se hodně věnovala blogu pro vysokoškoláky). Chtěli bysme rozjet pár dalších zajímavých blogů, ale na to zatím nemáme holt síly - jednak je rozjet a druhak do nich psát, tak kdybyste se třeba chtěli zapojit, napište prosím majkiii :o) Myslím, že by to mohly být docela zajímavé věci, které by ocenilo spousta lidí (myslím, že nejen těch několik tisíc, kteří navštěvují signály.cz teď)...

Formality a spolupráce

Hodně se teď topíme v různých formalitách, které jsme před CSM Tábor odsunuli, protože jsme se rozhodli, že raději signály.cz spustíme, než abysme měli všechny formality vyřízené a projekt nespustili. Na můj vkus je toho nějak moc. Už jenom podmínky provozu udělat dobře po právní stránce je docela náročné a upřímně není to zrovna věc, kterou bych označil jako svůj koníček. Také je problém s tím, že přeci jenom signály.cz už nejsou ten malej webík, ale poměrně velkej projekt vzhledem ke zkušenostem našeho týmu, takže děláme chyby, učíme se za pochodu, ale je to alespoń zajímavý :o)

Snažíme se také navazovat spolupráci s jinými projekty, ale zatím nejsou moc vidět výsledky. Hodně to stojí jednak na tom, že je nás málo, kdo se o ten projekt staráme a druhak že jsme jenom lidi...

Ekumena

Snažíme se navazovat kontakty s ostatními církvemi aby se signály.cz staly opravdu ekumenickým projektem. Je tu pár desítek nekatolických uživatelů, ale oproti více než třem tisícům katolíků je to docela nepoměr :o) Jde to pomalu, ale jde to. Tenhle rok toho už asi moc v tomhle směru nestihneme (tím neříkám, že pro to nic neděláme), ale příští rok to bude jedna z priorit.

Toliko pro dnešek. Snad jsem na nic podstatného nezapomněl. Kdyžtak to můžeme společně dořešit v komentářích.