V poslední době jsem zaznamenal spoustu kladných reakcí na to, když jsem někomu vysvětloval jak signály.cz fungují v pozadí. Z týmu přišel podnět pro to, abysme na vlastním blogu více informovali co děláme, s čím je potřeba pomoci. Pokusíme se vám tedy každý týden prozradit něco z toho, co se děje v zákulisí. Dneska bych vám chtěl představit projekt Life signály.cz.


Life signály.cz


V posledních měsících jste určitě zaznamenali, že se rozvoj signály.cz nějak zastavil - spoustu věcí nejde dělat, je tu spoustu neopravených chyb... Čím to? Dalo by se říct, že opadlo to původní nadšení, které tým nějak hnalo a díky kterému vzdálenosti mezi jednotlivými lidmi z týmu nebyli tak hrozné. Přidejte si, že prakticky všichni to děláme při škole nebo vedle zaměstnání. Navíc bez vidiny toho, že naše služba někdo skončí, budeme si moct nachvíli oddechnout než se pustíme do něčeho dalšího. Zpětná vazba pouze v počtu lidí, kteří výsledek naší práce používají (25000/týden) je sice fajn, ale není to dlouhodobá motivace pro nekončící službu.

Protože signály.cz nechceme ale nechat zaniknout, napadlo nás zkusit jeden experiment. Vytvořit malou komunitu lidí, kteří by spolu bydleli a o signály.cz by se společně starali - tedy byli jakýmsi jádrem týmu signály.cz. Postupem doby se pak vytvořily podmínky pro to, aby komunitu mohlo tvořit 5 kluků a 4 holky ve dvou privátech v Brně-Komín a měli alespoň část podnájmu hrazený jako symbolickou odměnu za jejich službu - nájem je necelé 2500CZK/osoba/měsíc a členové komunity budou platit 1500CZK/měsíc. Nechceme však, aby vytvořené společenství mělo jen pracovní charakter, ale zároveň bychom chtěli vytvořit společenství, kde si budeme navzájem oporou a budeme společně prožívat radosti i starosti studentského života, řešit společně naše problémy, sdílet se a společně se modlit.

V současné době se tvoří první skupina lidí, která by komunitu tvořila pro od září 2008 do srpna 2009. Mezi jistými jsou katerzina, radek, ondrejvalka, tomaskut a . Na rozhodnutí, zda půjdou studovat do Brna se čeká u majkiii a ještě jedné slečny. Kdo je všímavý, zjistil, že na privátech je tedy ještě jedno místo pro kluka a jedno pro holku. Tady je prostor pro dva z vás. Nejraději bych na privátě viděl někoho kdo by nám pomohl s účetnistvím, psaním grantů, marketingem, propagací, PR, programováním (PHP) či redakcí námi spravovaných či chystaných blogů.

Přiště vám představím projekt Room signály.cz (čti rum signály.cz) a jestli by vás zajímalo něco dalšího konkrétně, můžete si o to napsat v komentářích.

Jo a ještě něco: Chystáte se psát příští rok bakalářskou či diplomovou práci? Napište mi - možná se nám podaří společně vymyslet jak propojit povinost s užitečným a pomůžete tím dalšímu rozvoji signály.cz.